19.04.2012

Set gratuit de analize la noul Spital Municipal

Intr-un comunicat din partea Primariei Bacau, legat de Spitalul Municipal Bacău, ni se spune ca  este aproape de finalizare si  ca este primul spital public construit în România după Revoluție fiind una dintre cele mai importante investiții ale administrației locale. Construcția a ajuns la stadiul de finisaje și o mare parte din aparatură a fost deja instalată. Terminarea spitalului pare să îi deranjeze pe cei care au pus bețe în roate acestei investiții sau care au contestat nevoia de o nouă unitate sanitară în oraș. În lipsa unor argumente logice, singura cale de a discredita Spitalul Municipal Bacău rămâne zvonul,
aruncat la umbra confortabilă a anonimatului. Oameni lipsiți de discernământ vor să inducă ideea că spitalul nu ar fi unul public și nu va fi al băcăuanilor.

Potrivit Hotărârii nr. 156 din 29.04.2011, consilierii locali au decis ca Spitalul Municipal Bacău să fie administrat de o societate, SC Spitalul Municipal, al cărei UNIC ASOCIAT este Municipiul Bacău. Cum Municipiul Bacău este o entitate publică, care aparține băcăuanilor, este evident că și Spitalul Municipal Bacău este un spital PUBLIC, pentru băcăuani, construit din contribuția locuitorilor acestui oraș.

Această variantă de administrare este singura practicată la nivelul spitalelor publice din Uniunea Europeană care și-a demonstrat eficiența. În plus, este o soluție ce va permite să oferim medicilor, asistentelor și infirmierelor salarii normale, competitive, fără a ne lovi de barierele legislative în ce privește salarizarea personalului.

Devine evident că personaje iresponsabile doresc să murdărească imaginea celei mai importante investiții din ultimii 20 de ani din oraș și să folosească în scop electoral Spitalul Municipal Bacău. În ceea ce ne privește, Executivul Primăriei Municipiului Bacău nu se va lăsa antrenat în astfel de jocuri politicianiste și este în continuare interesat să ofere băcăuanilor servicii medicale de calitate. În scurt timp vom demara evaluarea stării de sănătate a băcăuanilor. Fiecare locuitor al orașului va beneficia, gratuit, anual, de un set de analize

Ionuț Tomescu
Purtător de cuvânt


Constructie Spitalul Municipal Bacau

Un comentariu:

  1. bre, ma secati cu setul asta de analize gratuit. oricum era gratuit prin lege pentru ca medicul de familie trebuie sa-si trimita anual pacientii sa-si faca un set de analize. trebusoara e gratuita de vreo cinci ani. ce? mai da stava inca unul afara de ala?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin