27.10.2016

Stadiul lucrărilor la noul Aeroport Internațional Bacău

Deși noul aeroport din Bacau a stat mai mult in contestatie decat in executie, la un an de la inceperea lucrarilor s-a realizat 60%  din proiect. Lucrarile se estimeaza a fi finalizate in luna iunie 2017.

Dacă tot a trecut un an de la tragedia din Colectiv, nu as fi crezut ca vor exista consecinte la un proiect din Bacau. Da, un imens perete a fost modificat din cauza normelor noi impuse de ISU. Nu ar fi fost necesar, dar nu isi asuma nimeni eventuale procese si amanarea proiectului.

Este un lucru extraordinar că se face, chiar cu intarziere, deoarece Bacaul are nevoie de mult de o noua structura aeroportuară, avand in vedere traficul de pasageri.

O mare problema actuala este blocarea parcarii laterale dreapta din vechiul aeroport, din cauza lucrărilor. Sunt discutii si se incearca preluarea unei parcari invecinate.

Cred că cele mai urgente nevoi pe care le avea nevoie aeroportul actual, erau sala de asteptare si sistemul de lumini pentru a putea decola si ateriza pe vremea nefavorabila.

macheta proiect

Proiectul de modernizare constă în : -construirea unui nou terminal cu o capacitate minimă de 450 pasageri/flux/ora; -modernizarea pistei cu o capacitate portantă  mare si cu sistem de iluminat conform normelor europene; -modernizarea căilor de rulare pentru a facilita dezvoltarea viitoare a traficului -extinderea platformelor în vederea asigurării spaţiilor de parcare si operare la sol aeronavelor, -construirea de noi facilitaţi si utilităţi PSI ,Cargo,Turn de Control precum şi a reţelei de drumuri interne -amenajarea in zona publică a unei parcări cu o suprafată de 6500 mp.




Stadiul lucrarilor octombrie 2016

viitoarea sala de asteptare

 

video


 Video conferinta



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin