07.05.2015

Biblioteci stradale și în Bacău

Echipa AVAN[t] din Bacău implementează în perioada 9 aprilie - 9 iulie 2015 în Bacău, proiectul „Little Free Library Bacău” și are ca scop  promovarea lecturii ca pe un mod de a cunoaște lumea, în rândul tinerilor. Conceptul care stă la baza acestui proiect provine de la “Little Free Library” și susține accesul oamenilor la cultură în mod gratuit, prin intermediul cărților.


Inițiativa a pornit de la dorința de a aduce cărțile cât mai aproape de tineri, de aici și ambiția de a construi și de a instala cât mai multe biblioteci stradale prin parcurile, stațiile de autobuz din orașul Bacău. Prin aceasta, tinerii sunt încurajați să maximizeze timpul petrecut în aer liber prin intermediul bibliotecii stradale, care le va facilita accesul la o lumea a cunoașterii.
Bibliotecile stradale vor fi amplasate pe raza municipiul Bacău în locuri aglomerate, precum 

parcurile Cancicov, Trandafirilor Catedralei și Piața Tricolorului.

“De asemenea, atunci când un tânăr așteaptă autobuzul într-o stație, acesta poate profita de orice carte aflată în bibliotecă și o poate citi, ba chiar o poate împrumuta sau dacă dorește să susțină această inițiativă, să dăruiască o carte din biblioteca personală. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect să contribuim la promovarea lecturii în rândul băcăuanilor și să creștem gradul de implicare al acestora în sustenabilitatea proiectului”, a afirmat Dumitru Godina, manager de proiect.

Proiectul „Little Free Library Bacău” este finanțat prin programul YouthBank Bacău, coordonat de Fundația Comunitară Bacău,  la nivel național acesta este coordonat de către Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BRD- Groupe Société Générale. 


Activitățile YouthBank România sunt incluse în "YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității", proiect finanțat prin granturile SEE2009 –2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org. 

Parteneri YouthBank Bacău: Dedeman, SCC, CORA, Pambac, Barrier, Grafit.
Susținători locali ai proiectului “Little Free Library Bacău” sunt: Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), Surf the Earth Project (STEP), Asociația Elevilor din Bacău.


Foto via

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin