26.01.2013

În judeţul Bacău circulaţia s-a reluat pe majoritatea drumurilor

Începînd cu ora 20.00, se ridică atenţionarea de cod galben în judeţul Bacău, circulaţia fiind reluată pe marea majoritate a drumurilor naţionale şi judeţene, în condiţii de iarnă. Este, în continuare, oprită deplasarea autovehiculelor pe DN 11 A Podu Turcului - Adjud – Bârlad, la solicitarea Serviciului de drumuri naţionale Focşani. Datorită viscolului puternic, este îngreunată intervenţia utilajelor de deszăpezire. Autovehiculele care
se deplasează spre Bârlad pe DN 11 A sunt oprite în municipiul Bacău, temporar, până la momentul în care se poate relua circulaţia de la Podu Turcului..

Circulaţia este întreruptă pe următoarele drumuri judeţene: - DJ243B: Parincea-Poieni-Năstăseni - DJ 119A: Sascut - Urecheşti - DJ 252: Găiceana - Pânceşti Se circulă în condiţii îngreunate, pe alocuri pe un singur fir pe următoarele drumuri judeţene: - DJ 252 C Pânceşti – Corbasca – Tătărăşti - DJ 206 A Răcăciuni – Parava - DJ 119 Bacău – Sarata - DJ 207 F Bereşti Bistriţa – Racova.

Pe tronsoanele de drum expuse înzăpezirii sunt filtre ale Serviciului Poliţiei Rutiere care dirijează circulaţia autovehiculelor. Nu este permisă circulaţia autovehiculelor neechipate corespunzător. Se acţionează cu 20 de utilaje ale direcţiei de drumuri naţionale şi 15 utilaje ale serviciului de drumuri judeţene, cu efective şi mijloace de intervenţie ale structurilor M.A.I., serviciului de Ambulanţă, serviciilor de intervenţie E-ON S.A. şi ale comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, pentru protecţia persoanelor, degajarea drumurilor, asigurarea traficului rutier, a ordinii şi liniştii publice.

 Sunt asigurate în totalitate stocurile necesare de material antiderapant şi combustibil. Comandamentul Operaţional Judeţean este activ şi se monitorizează permanent situaţia drumurilor şi evoluţia vremii, sub coordonarea prefectului Claudiu Octavian Şerban şi a subprefectului Constantin Dorian Pocovnicu. In municipiile şi localităţile judeţului nu au fost semnalate probleme deosebite şi funcţionează în continuare cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost, unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţa medicală celor aflaţi în dificultate. În următoarele 3 ore, pe arii restrânse, va ninge în judeţele Vrancea, Galaţi, Bacău, Neamţ şi Vaslui.

Vântul va sufla slab la moderat din sector nordic şi va prezenta intensificări locale cu viteze la rafală ce vor atinge şi depăşi 55 km/h în judeţele Vrancea şi Galaţi şi izolat până la 50 km/h în judeţul Vaslui spulberând sau viscolind zăpada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin