31.01.2013

Clubul Inner Wheel Bacău a inaugurat o noua camera senzoriala

Clubul Inner Wheel Bacău are bucuria de a vă anunţa deschiderea celei de a patra Camere de Terapie multisenzorială “snoezelen”, adresată copiilor insituţionalizaţi din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, nr. 1, realizată în totalitate din fonduri proprii.

Inaugurarea a avut loc miercuri, 30.02.2013, ora 13.00 la sediul centrului, din strada Henri Coandă, nr.14.
 Cuvantul „snoezelen”este un neologism din limba olandeza (Olanda este locul unde s-a nascut acest concept), provenit din asocierea a doua cuvinte :"snuffelen" (a cauta, a explora) si "doezelen" (a atipi). Prin intermediul camerelor Snoezelen şi terapia Snoezelen se realizează stimularea polisenzorială a persoanelor cu
diferite afectiuni. Camera de stimulare polisenzoriala este un spatiu controlat, securizant si familiar, in care putem prezenta o serie de stimuli vizuali, auditivi, olfactivi si tactili cu garantia ca elevul traieste o experienta de invatare care se incadreaza in limitele zonei proximei dezvoltari ale fiecarui caz in parte.

 Acest al patrulea proiect a fost demarat în urma solicitării primite din partea Marianei Dioşteanu, profesor psihopedagog care ne-a explicat cât de necesară ar fi o astfel de cameră de terapie pentru recuperarea copiilor înscrişi în centru.

Spatiul aproape magic din camera de stimulare polisenzoriala este un ambient atragator pentru copii, un amestec de culori, sunete, arome, texturi si efecte luminoase. In aceasta camera se practica terapia SNOEZELEN care are dublu rol: de stimulare si de relaxare. Prin aplicarea terapiei Snoezelen, am constatat urmatoarele beneficii evidente in comportamentul copiilor cu deficienta mintala severa, profunda si/ asociata: • dezvolta noi cai de comunicare axate pe senzorial; • ofera posibilitatea copilului de a-si exprima liber preferintele • sporeste receptivitatea privind relationarea / comunicarea cu terapeutul • calmeaza diverse tensiuni, anxietati si creeaza un teren propice relaxarii • reduce crizele de automutilare si si heteroagresivitate

Pozele pe facebook << click


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin