25.10.2012

Retragerea cu torțe de Ziua Armatei Române

Cu ocazia ,,Zilei Armatei Române", în data de 25.10.2012, Primăria Municipiului Bacău, împreună cu Garnizoana Bacău, organizează festivitatea oficială de depunere a unor jerbe de flori la mormântul eroilor căzuţi în lupta pentru unitate şi libertate naţională și retragerea cu torțe. Manifestarea de depunere de jerbe va avea loc în „Cimitirul Central”, situat în strada Mărăşeşti, începând cu ora 12.00. Poliţia Rutieră va închide circulaţia în zona cuprinsă între Intersecţia Spitalul Judeţean – Biserica „Sf. Gheorghe” – Str. Mărăşeşti, începând cu ora 11,30, până la terminarea festivităţii. Totodată, va asigura
deplasarea fluentă a delegaţiilor participante începând cu zona Tic – Tac. La festivitate vor fi prezenţi urmaşi ai eroilor căzuţi pentru Patrie, veterani de război, cadre active, rezervişti, oficialități locale, elevi, studenţi. Cei prezenți vor urmări defilarea Gărzii de Onoare în acordurile muzicii militare a Garnizoanei Bacău, În memoria eroilor căzuţi la datorie şi înhumaţi în Cimitirul Lazaret, Asociaţia "Cultul Eroilor" va depune o jerbă de flori în ziua de 25 oct.2011, ora 08.30.

 Un ceremonial inedit va avea loc începând cu ora 19:00. Retragere cu torțe a militarilor din Garnizoana Bacău, însoțiți de muzica militară, se va desfășura pe următorul traseu: plecare de la statuia lui Ștefan cel Mare – B-dul Nicolae Bălcescu – Calea Mărășești – până la monumentul eroilor din Cimitirul Central Bacău, deplasarea având loc pe un singur sens de mers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin