16.10.2012

Caravana SEV vine in Bacau

In Bacau, caravana SEV (Serviciul European de Voluntariat )  va poposi in ziua de 17 octombrie iar voluntarii bacauani vor fi invitati de catre Fundatia de Sprijin Comunitar sa afle mai multe informatii despre SEV. Astfel 25 de tineri voluntari de la FSC dar si de la alte organizatii din Bacau vor asista la o sesiune de informare si training sustinuta de specialisti TIA si voluntari din Bucuresti implicati deja in programul SEV, din care vor afla toate informatiile despre acest program si posibilitatile de a face parte din el.

Sesiunea de training se va desfasura intre orele 15-19 la Centrul Dr. Stefan Ciobanu (Zona Orizont). Si pentru ca voluntarilor le sta bine in plina actiune, joi 18 octombrie cu ocazia Zilei Europene de Luptă Impotriva
Traficului de Persoane, voluntarii FSC impreuna cu studentii de la Liga Studentilor din Romania, filiala Bacau, vor organiza cateva manifestari publice prin care urmaresc sensibilizarea opiniei publice cu privire la acest fenomen.

 De la ora 13, in fata Prefecturii va fi organizat un flash mob iar incepand cu ora 15, la Casa de Cultura, voluntarii FSC vor prezenta o piesa de teatru pe tema traficului de persoane 

Ce este SEV?  SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finantat prin programul Tineret in Actiune, care stimulezeaza mobilitatea transnationala si implicarea in proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu varste intre 18 si 30 de ani sa desfasoare stagii de voluntariat pentru perioade de cateva saptamani pana la 12 luni in organizatii dintr-o alta tara decat tara de resedinta, de regula tari din cadrul Uniunii Europene, insa si alte tari partenere in acest program. SEV promoveaza coeziunea sociala, solidaritatea si toleranta intre tinerii europeni, cat si cetatenia activa, prin voluntariat.

 Programul este o oportunitate de dezvoltare personala si profesionala adresata tinerilor europeni; prin intermediul experientelor de invatare non-formala pe care le prilejuieste voluntariatul, acestia isi imbunatatesc sau dobandesc competente care ii ajuta sa de dezvolte si sa se integreze social. Anual, citeva mii de tineri europeni, printre care si romani, participa la stagii SEV in Europa! Caravana SEV face parte din proiectul MOVE - Mobilitate si Voluntariat in Europa, derulat de Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, in parteneriat cu Asociatia ART Fusion, Bucuresti, si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprinijul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, linia Structuri de suport SEV. Proiectul isi propune promovarea voluntariatului in general si a Serviciul European de Voluntariat (SEV) in special, prin diverse evenimente si materiale informative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin