15.11.2018

Caravana “Fii pregătit!” ajunge în județul Bacău!

Caravana “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 17 noiembrie în Bacău și va fi amplasată în fața Hotelului Moldova și duminică, 18 noiembrie în Buhuși și va fi amplasată în fața Casei de Cultură.

Sâmbătă și duminică, în intervalul orar 09:30 - 16:30 personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundații, incendii - și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Aceasta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.
Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în luna noiembrie și decembrie și în Bragadiru (24 Noiembrie), Buftea (25 Noiembrie) și București (1 Decembrie).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD.

În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici și formatori din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cele aproape 1.000 de sesiuni de pregătire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin