28.04.2017

Un basm la Biserica Militară “Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului”

Steagurile românești, a Sfântului Munte Athos și a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au fluturat împreună, în Bacău. Oastea țării cu oastea Domnului și oastea cerească si-au dat mâna ca să unească cerul și pământul.


 Ca intr-un basm de 3 zile si 3 nopti, la biserica Militară “Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului” din incinta Centrului 115 Comunicații RMNC, Bacău, au avut loc evenimente ce au marcat viața spirituală a comunitatii. Deși vremea a fost una neobișnuita, pentru fiecare zi câte un anotimp, evenimentele s-au desfășurat sub grija patronului protector Sfântul Gheorghe si a Maicii Domnului.


Sute de oameni au venit ca intr-un pelerinaj la Icoana Maicii Domnului Prodromița, element central in jurul căreia s-au desfășurat evenimentele.  

Preotul militar Lucian Butnaru a reușit cu osteneală să adauge la zestrea Bisericii Militare o copie a icoanei Prodromița, adusă din Sfântul Munte Athos, icoană ce a rămas la noi in Bacau, la biserica militară. Icoana Maicii Domnului Prodromiţa (adica Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”, comoara Schitului românesc Prodromu de la SFÂNTUL MUNTE ATHOS. 
După ce a fost întâmpinată cu onoruri militare, în cele 3 zile si 3 nopti, icoana a stat afară pentru inchinare, unde fiecare a primit cate o iconiță Prodromița in miniatura si a fost miruit si binecuvantat. Alături de icoană, au mai stat alături moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și icoana sa cât o prezență omenescă, sculptată în lemn.

Delegația din Sfântul Munte Athos a binecuvântat prin prezența sa, toate cele desfașurate. A doua zi, asa cum spuneam, de la iarnă am trecut la primavara prin prezența Preotului Conf. Univ. Dr. CONSTANTIN NECULA din Sibiu. Cunoscut in toata țara pentru stilul său aparte, părintele a umplut curtea bisericii de enoriași dornici de cuvântul Domnului.


Ca o încununare, duminică, 23 aprilie de sărbătoarea Sfântului si Marelul Mucenic Gheorghe (hramul bisericii), IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat, alături de un numeros sobor de clerici, Dumnezeiasca Liturghie, unde au fost pomeniți eroii neamului, precum și părintele Iordache Pascariu, ctitor si fost preot militar, iconom, stavrofor al bisericii. S-au oferit premii, distincții si diplome de recunoștință celor care au fost alături in toți acești ani și la eforturile de a aduce Icoana Maicii Domnului in Bacău.


video- întâmpinarea Icoanei Prodromița


Familia bisericii militare s-a mărit iar bucuria celor care au simțit binecuvantarea celor petrecute va merge mai departe. Că dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin