10.04.2017

Scoala băcăuană a dus tradițiile de Paști în Turcia

În perioada, 31 martie – 6 aprilie 2017, echipa de proiect formata din prof. Dr. Mihaela Cojocaru – coordonator, Prof. Maria Zatu- Director  și prof. Cristina-Oana Gosman de la Școala Gimnazială ,,Dr. Al. Șafran” Bacău, au participat la cea de-a treia întâlnire transnațională a echipelor de management ale Proiectului Erasmus+ "Knowing you, knowing me" care a avut loc in Konya, Turcia. 


Activitatile de proiect s-au desfasurat la scoala gazda “Mehmet Nuri Kucukkoylu” I.H.O. si au urmarit atingerea obiectivelor propuse pentru aceasta intalnire transnationala:



⦁    Raportul intermediar dupa primul an de proiect;P
⦁    Analiza chestionarelor si interpretarea lor;
⦁    Prezentarea ,,E-book Traditii si obiceiuri culturale si religioase” din tarile partenere;
⦁    Prezentarea logo-ului proiectului ales in urma votului din cele 5 tari partenere;
⦁    Prezentarea  Newsleter nr. 2;
⦁    Programul de activitate pentru mobilitatea elevilor din Franta;
⦁    Programul de activitate pentru mobilitatea elevilor si cursul de formare pentru profesori din Romania;ul educational din Konya si primirea delegatiei Romaniei de directorul general

al Departamentului Educatie din Konya si directorul de Programe si proiecte europene.
La mobilitate au participat partneri din Franta, Ungaria, UK si Romania si impreuna au participat la activitati demonstrative, lectii deschise si workshopuri la clasele de elevi, propuse de scoala gazda: matematica, religie, muzica, limba turca, desen, educatie fizica, dansuri traditionale, muzica si prezentarea costumului popular turc. 


Un moment important l-a reprezentat participarea la workshopul de desen traditional unde fiecare participant a fost initiat in tehnica Marbeling si s-a realizat un desen colectiv care a reprezentat un alt produs final al acestei intalniri.


Dezbaterile, vizitele culturale propuse de scoala gazda in Sille si Cappadochia, turul orasului Konya si intalnirile cu profesorii si elevii scolii au contribuit la o mai bună cunoaștere a sistemului educational din Turcia, a traditiilor si obiceiurile locale si au constituit repere reale de cunoastere si respect intre toti participantii la mobilitate.


,,Consider ca si aceasta mobilitate si-a atins obiectivele propuse in proiect si a oferit o reala oportunitate de explorare a credințelor și valorilor deținute în prezent în tarile partenere, precum și o comparație între elemente de educatie, cultura, traditii, obiceiuri, sarbatori religioase importante, ajutand astfel la dezvoltarea sentimentului de respect si toleranta, stima de sine si buna colaborare intre scolile partenere si pe viitor. Multumim colegilor din Turcia pentru ospitalitate si minunata experienta profesionala. 


Ne pregatim cu seriozitate si profesionalim pentru mobilitatea din Romania, unde, in perioada 8-13 mai 2017,  scoala noastra va fi gazda pentru 46 de elevi si profesori din tarile partenere si unde vom derula activitati specifice cu elevii, dar si un Curs de formare pentru cei 14 profesori din strainatate si 6 profesori din Bacau, cu tema ,,Educație interculturala pentru o școală incluzivă! 


O parte dintre activitatile de proiect cu elevii fac parte si din ,,Programul Bacau- Capitala Tineretului 2017”, unde scoala noastra va realiza un set de  activitati cu un grup de 32 tineri din Franta, Turcia, UK si Ungaria si impreuna vom marca si Ziua Europei 2017,  printr-un proiect numit ,,Erasmus de Bacau”. Prof. Dr. Mihaela Cojocaru- coordinator Romania





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin