19.06.2016

”Ti-am dat un inel, mare cât inima”...Bacăului

 Una din cele mai ascultate melodii de dragoste și auzită pe la nunți a fost și va rămâne cea cu inelul lui Dan Bitman.

Apropo de inele si verighete, cred că cea mai frecventă întrebare pe care am auzit-o la achiziționarea aurului, a fost despre karate și mai exact care este diferența dintre 18 k sau 14 k. Calitatea aurului folosit la realizarea bijuteriilor este unul dintre factorii de care trebuie sa tinem cont in momentul achizitionarii acestora, desi modelul si culoarea verighetelor sau a inelelor de logodna par a fi mai importante in alegerea noastra.

Alegerea verighetelor poate fi un moment de dezbatere indelungata pe parcursul pregatirilor, cei doi miri trebuind sa gasesca acel numitor comun care sa ii multumeasca pe amandoi. Dar cele peste 1000 de combinatii de modele de verighete nunta La Rosa fac ca decizia finala sa fie mult usurata. 

Bijuteriile La Rosa sunt create atat din aur de 18K, cat si din aur de 14K, oferind cumparatorilor posibilitatea de a opta pentru combinatii diverse de aur si pietre, la preturi variate.

Diferenta dintre aurul de 18K si 14K consta in cantitatea de aur pur per gram inclusa in fiecare tip. Astfel, aurul de 18Kcontine 75% aur pur si 25 % aliaj, iar aurul de 14K contine 58,3%-58,5% aur pur, restul fiind aliaj. Deoarece aurul in stare pura, de 24K, este foarte moale, se macina in timp, se toceste si se indoaie, aliajul, dat de metale precum paladiu, cupru, argint sau platina, este folosit pentru a-l face mai rezistent. Fiecare bijuterie de aur trebuie sa fie inscriptionata cu procentul de aur pur (585 sau 750)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin