13.04.2014

Școala altfel la „scoala vieții”

Elevii de liceu au vizitat ”facultatea”. Cei care cunosc limbajul hotilor, stiu ca daca sunt prinsi ajung la ”facultate”, un jargon des folosit. Aceasta scoala a vietii cum le mai place unora sa spuna, a fost vizitata de elevi ai comunităţii locale, din licee şi şcoli gimnaziale din judeţul Bacău.  Activitatea face parte din „Prevenirea delicvenței juvenile”, în cadrul programului „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”
La acest eveniment au participat un număr de 285 de elevi, alături de diriginţii claselor și
profesorii însoțitori, ghidaţi de agent şef Panait Alexandru, membru în cadrul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Bacău. De asemenea, la activitate au participat și 5 persoane private de libertate custodiate în Penitenciarul Bacău, care execută pedeapsa în regim semideschis.

Vizitatorilor le-a fost prezentat penitenciarul ca instituţie, au văzut condiţiile de detenţie asigurate deţinuţilor (camere de deţinere, curţi de plimbare, cluburi de desfăşurare a activităţilor), au primit informaţii cu privire la drepturile şi obligaţiile deţinuţilor precum şi activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială  derulate cu aceştia în timpul executării pedepsei cu închisoarea, au avut posibilitatea să poarte discuţii libere cu persoanele private de libertate participante la acest proiect. Luând în considerare premisa controlului social negativ care se bazează, în special, pe temerile individului că va fi sancţionat în cazul nerespectării sau încălcării normelor şi regulilor sociale, acțiunea şi-a propus să aibă un impact puternic în rândul tinerilor din comunitatea locală şi să producă limitarea fenomenului de violenţă precum şi conștientizarea consecințelor comportamentelor agresive. 


Printre scolile participante se numara: Şcoala Gimnazială “Pavel Savin”, Bibireşti, Şcoala Gimnazială”Luizi Călugăra”, Bacău, Colegiul Naţional”Vasile Alecsandri” Bacău, Colegiul Naţional”Gheorghe Vrânceanu” Bacău, Colegiul Tehnic”Ion Borcea” Buhuşi, Colegiul Tehnic Letea Bacău, Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău, Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin