04.04.2014

Despre Primarul Stavarache si DNA

Umbla vorba prin targ de nu stiu ce ancheta a DNA-ului asupra primarului. Iata si punctul de vedere al sau:

„Referitor la trimiterea în judecată de către D.N.A. Serviciul Teritorial Bacău, doresc să fac următoarele precizări: Fapta pentru care sunt acuzat nu există și n-a existat niciodată, tocmai datorită mie, care am dispus personal rezilierea contractului de închiriere și stoparea procedurii de încheiere a contractului de
vânzare-cumpărare a unui apartament. Precizez că fapta pentru care sunt trimis în judecată și anume "tentativă la abuz în serviciu", pe motiv că s-ar fi creat un presupus prejudiciu în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare pentru un apartament, nu există, întrucât nici contractul de închiriere și nici contractul de vânzare nu au fost niciodată semnate de mine.

Singurul document care este invocat în începerea urmăririi penale și trimiterea mea în judecată, pentru producerea unui eventual prejudiciu, este contractul de vânzare-cumpărare, care nu a fost niciodată semnat de mine, pentru că a fost stopat de mine și nu s-a încheiat niciodată. În momentul în care dosarul a ajuns la DNA, luasem toate măsurile ca acel contract de închiriere să fie reziliat, iar perfectarea contractului de vânzare-cumpărare să fie stopat.

 Cercetarea și începerea urmăririi penale de către DNA s-au realizat începând cu luna martie 2013, iar rezilierea contractului de închiriere și dispoziția de neîncheiere a contractului de vânzare-cumpărare au fost făcute în 16.03.2011, respectiv în 26.09.2012. În final, fac precizarea că tentativa de abuz serviciu pentru care sunt acuzat nu se pedepsește conform Codului penal, dar se pedepsește conform Legii 78/2000, care nu a fost modificată. Articolul din lege, în baza căruia am fost trimis în judecată, a devenit în mod evident neconstituțional și voi ridica excepția de neconstituționalitate. Consider o eroare decizia procurorilor și cred că opinia publică românească, care mă cunoaște de zece ani, de când sunt primar știe că nu mi-am făcut decât datoria față de cetățeni.

 Sunt convins că această eroare umană va fi grabnic reparată. Totodată, precizez că nu este normal ca, în România anului 2014, să se producă asemenea greșeli, astfel încât opinia publică să fie induse în eroare de aspecte care nu au existat niciodată, iar familia mea să fie afectată.„

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin