24.08.2011

Marea confruntare a pompierilor

În perioada 30 august – 02 septembrie 2011 se va desfăşura, în judeţul Bacău, etapa finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. În acest an, etapa naţională este organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al județului Bacău (I.S.U.J. Bacău), deoarece pompierii băcăuani au devenit campionii României în anul 2010. Marea confruntare se va desfășura între echipele inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Ialomiţa, Iași, Mehedinţi, Suceava, Timiş și al municipiului București. Campionii naționali ai pompierilor militari vor fi aleși în urma timpilor pe care îi vor obține la următoarele probe: scara de fereastră, pista cu obstacole pe 100 de metri, ștafeta 4X100 de metri şi realizarea dispozitivului de inter¬venţie la motopompă.


Echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău s-a calificat din oficiu la finala pe ţară a celor mai buni pompieri, după ce anul trecut a devenit campioană, smulgând mult râvnita cupă deţinută timp de patru ani de pompierii din Călăraşi.
Deşi calificată din oficiu la etapa finală, echipa ISUJ Bacău a participat, în perioada 01 – 03 august a.c., la faza zonală, organizată la Botoşani, pentru a se antrena şi a studia echipele concurente. Cu toate că obiectivul acestei etape nu a fost acela de a câştiga, echipa băcăuană s-a clasat la finalul acesteia pe locul III, la trei secunde de locul I şi la numai o secundă de locul II.
La faza zonală au participat echipele inspectoratelor judeţelor Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani.
Pompierii băcăuani au luat locul I la proba pista cu obstacole pe 100 de metri, locul II la proba Ştafeta 4X100 de metri, locul III la proba scara de fereastră şi locul IV la proba realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada iunie - septembrie, şi au ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.
Probele de concurs sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin