30.09.2010

Crucea Rosie este alaturi de batrani

Ziua de 1 Octombrie este sărbătorită în întreaga lume ca Zi Internaţională a Vârstnicilor

Astfel, prin implicarea voluntarilor Crucii Rosii Bacau,in perioada 29.09.2010 - 1. 10. 2010, 225 bunici din Bacau, Moinesti, Onesti, Targu Ocna,Comanesti, Colonesti si Asezamantul Social din Harja, vor primi voluntarii in casele lor acestia daruindu-le pachete cu alimente, dulciuri si produse de igiena. 


Actiune cu sprijinul Proiectului Banca de Alimente

Pe fondul impactului crizei economice mondiale, România se concentrează, printre altele, pe obiectivul de creştere a incluziunii sociale şi reducere a sărăciei la nivelul comunităţilor şi grupurilor dezavantajate.
În acest scop, Crucea Rosie Bacau pe termen mediu şi lung a trebuit să-şi dezvolte şi să-şi întărească capacitatea de a dezvolta şi promova măsuri menite să contribuie la creşterea stabilităţii şi coeziunii sociale, precum şi a implicării membrilor acestor comunităţi în rezolvarea problemelor comune apărute la nivel local.

O astfel de iniţiativă o reprezintă Proiectul „Banca de Alimente” care îşi propune îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi creşterea nivelului de incluziune socială pentru persoanele defavorizate din comunitatea bacauana.De la inceputul anului, Banca de Alimente a reuşit să colecteze 2, 5 tone de alimente in magazinele partenere din Bacau.

Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt bătrânii, familiile cu multi copii şi situaţie materială precară, familiile monoparentale, copiii cu dizabilităţi proveniti din familii sărace.
Şi anul acesta Crucea Rosie Bacau se va implica în sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) si va organiza evenimentul „Deschideti o usa!”, dedicat celor care traiesc in toamna vietii.
Evenimentul, este sustinut de Proiectul Banca de Alimente, sponsorii traditionali: Unilever Romania, Kraft FOODS Romania si Henkel si este o initiativa a tinerei echipe de la Crucea Rosie Bacau.

Dorim sa oferim „bunicilor nostri” ocazia unei adevarate sarbatori, bucurie pentru suflet si sa aducem un strop de lumina si caldura sufleteasca celor care au muncit o viata pentru a crea si cladi bunuri de care ne bucuram cu totii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin