Din iniţiativa Comitetului Judeţean al Crucii Roşii Bacău, a fost organizat pentru prima dată, în anul 1962, concursul de educaţie pentru sănătate şi acordarea primului ajutor “Sanitarii Pricepuţi”, care a devenit o tradiţie de 48 de ani, în cadrul activităţilor Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din Romănia. În prezent, Crucea Roşie Bacău continuă să inoveze în domeniul primului ajutor calificat dând startul unei noi provocări: FORMAREA ECHIPAJELOR DE PARAMEDICI.
Conform strategiei de dezvoltare a activităţii pentru anul 2010, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean, de la începutul a.c. s-a hotărît profesionalizarea Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă a Crucii Roşii Bacău.
Această linie strategică a fost cadrul perfect în baza căruia au fost selecţionaţi 6 voluntari ai Crucii Roşii
Bacău, în vederea participării acestora la cursul de formare paramedici, din perioada 09.08.10 – 03.09.10, organizat de Centrul Regional de Formare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Gr. Sturdza” Iaşi .
Prima promoţie de paramedici din cadrul Crucii Roşii Române şi-a primit joi, 02 august, diplomele de absolvire.
Centrul Regional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Descarcerare Iaşi a organizat joi, 02.09.10, începând cu ora 08.00, în sala de curs a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Gr. Sturdza” Iaşi, examenul pentru participanţii cursului de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare.
Crucea Roşie Bacău va avea trei echipaje de paramedici, care vor fi apte să acorde primul ajutor calificat, conform legii
Ţinând cont de faptul că filiala de Cruce Roşie Bacău a investit foarte multe resurse financiare în vederea dotării ambulanţelor , în viitorul apropiat acest obiectiv strategic va putea fi şi îndeplinit.
Din cele afirmate şi de dl. lt. col (r) Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Roşii Bacău, scopul acestei iniţiative este “ca Crucea Roşie Română să poată acţiona în teatrul de dezastre şi urgenţe, legal şi cu echipaje calificate care să intervină în sprijinul echipajelor ISU.”
Pe lângă cei 6 voluntari ai Crucii Roşii Bacău care au absolvit acest curs : Blănaru Mirela, Cleanu Ioana, Catană Eduard, Hanu Ioana Mădălina, Tăbăcaru Ciobanu Cristi, Ficuţă Radu Lucian se numără şi cei 12 participanţi din cadrul I.S.U Iaşi, I.S.U. Neamţ, I.SU. Vaslui, I.S.U. Bacău. „ Cu toţii fac parte din seria 43, fiecare diferit ca persoană dar la fel ca şi misiune, aceea de a salva vieţi ”, ne-a mărturisit dl Sîrbu Ionuţ, unul dintre formatori.
“Este o mândrie, deoarece cu aceşti voluntari vom putea crea 3 echipaje, care pentru o perioadă de timp vor constitui complementaritatea Serviciului de Prim Ajutor calificat, la nivel judeţean. Sunt forţe pe care băcăuanii se vor putea baza într-un eventual dezastru”, ne-a declarat Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Roşii Bacău
Este pasul spre profesionism pe care doar niste profesionisti din Cruce Rosie Romana o puteau face.Felicitari!
RăspundețiȘtergereAm fost plecata in Italia si vreau sa spun ca s-a auzit de voi primii paramedici din crucea rosie romana.Pentru asta trebuie sa fiti mandri
RăspundețiȘtergereBravo! felicitari. Daca alti nu sunt in stare sa faca ce faceti voi, datile un exemplu. Frumos Si eu sunt membru al cruci rosii din Managalia dar..... nu mai comentez. Ceeace faceti voi va fi de viitor pentru ca in afa se practica cu brio.
RăspundețiȘtergere