10.05.2009

Vioara Stradivarius la Bacau

Maine 11 Mai, la Sala Ateneu de la ora 18:3o, va avea loc recitalul extraordinar sustinut de violonistul Alexandru Tomescu, acompaniat la pian de Horia Mihail.
Alexandru Tomescu va canta la o vioara Stradivarius ce a fost realizata in anul 1702 si face parte din ultimile 10 viori semnate de Stradivarius. In vara anului 2007 Alexandru Tomescu a fost castigatorul unui concurs organizat in cadrul Festivalului International "George Enescu" de Ministerul Culturii si Cultelor si a intrat in posesia vioarei pentru cinci ani.

''Atunci cand am primit vioara , am facut o promisiune: o voi duce in toate colturile tarii pentru ca toti romanii sa o poata auzi macar o data! Este un proiect foarte indraznet si ambitios , fara indoiala. Suntem pe drumul cel bun: la turneul Stradivarius din 2008 salile de au fost neincapatoare , afluenta publicului depasind orice asteptari.

Anul acesta vom merge insa mai departe: vioara Stradivarius devine simbolul unei campanii sociale , de sprijinire a Asociatiei Nevazatorilor din Romania. Impreuna cu Horia Mihail am decis sa dedicam in intregime turneul din 2009 acestei cauze nobile. La urma urmei , este o decizie fireasca: muzica a adus intotdeauna lumina in sufletul celor care stiu s-o asculte '', a declarat pentru Atitudinea violonistul Alexandru Tomescu , vicepresedinte al Accendo.

In cadrul turneului va fi lansat si discul celor doi interpreti, Alexandru Tomescu si Horia Mihail, ce cuprinde lucrari celebre de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Fritz Kreisler, Antonín Dvorák, Jean Sibelius, Serghei Rachmaninov, Modest Mussorgsky, Dmitri Sostakovici sau Serghei Prokofiev, Jules Massenet, Pablo Sarasate, Dumitru Capoianu.



Am sa revin cu detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin