12.05.2009

Vioara si Bodyguarzii

Asa cum am spus in articolul anterior aseara la ora 18:30 a avut loc un recital extraordinar la Sala Ateneu. Subiectele principale au fost vioara Stradivarius, patrimoniu cultural al Romaniei, si strangerea de fonduri pentru nevazatori.

La ora 19:00 pe usa salii Ateneului si-a facut aparitia vioara Stradivarius. In acelasi moment intrand pe toate usile Ateneului, bodyguarzii firmei de securitate imbracati la costum si cu casca in ureche.Masurile de securitate au fost severe nelasand nici macar cameramanii sa filmeze aproape de scena.Mi se pare normal avand in vedere valoarea viorii, ea si in Bucuresti fiind sub paza video, 24 din 24.

Recitalul a fost superb, timp de o ora si jumatate am auzit sunete parca nemaiauzite pana atunci, desi nu sunt un specialist in domeniu. Alexandru Tomescu si Horia Mihail au tinut un mic speech la inceput, dupa care au hipnotizat ascultatorii cu vioara si pianul lor. Lumea din sala era absorbita de sunetul viorii si au aplaudat cu totii dupa fiecare incheiere.


Alexandru Tomescu și vioara Stadivarius


In filmuletul de mai jos puteti vedea cateva fragmente din recital.Auditie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin