28.04.2009

Primul episcop inmormântat in Bacau

Astazi dimineata a avut loc Sfânta Liturghie arhiereasca a inmormantarii Preasfintitului Ioachim Mares. Preasfintia Sa a pus piatra de temelie a Catedralei „Inaltarea Domnului“ din inima Bacaului, in anul 1991, fiind cel mai mare lacas de cult din Romania.
Ieri a fost declarat postmortem, cetatean de onoare al Bacaului.

A avut o bogata activitate laica si crestineasca, construind numeroase biserici si nu numai. Eu prima oara am auzit de Sfintia Sa, printr-o carte cumparata de la un anticariat, in urma cu vreo 10 ani.(vezi foto)



Preasfintitul Ioachim Mares primul ierarh care îşi va dormi somnul de veci în Catedrala din Bacau, a fost inhumat in cripta episcopala din demisolul Catedralei . Ceremonia religioasa a inceput in jurul orei 8.00 oficiata de un sobor de sase ierarhi, avindu-l in frunte pe Inaltpreasfintitul Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, insotit de Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Inaltpreasfintitul Pimen, Preasfintitul Corneliu Birladeanul, Preasfintitul Calinic, episcop al Argesului si Muscelului, si Preasfintitul Calinic Botosaneanul. Celor sase ierarhi li s-au adaugat reprezentatii autoritatilor locale si judetene, peste 150 de preoti, calugari si citeva mii de credinciosi sositi din toata Moldova.





Cripta din subsolul Catedralei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin