22.11.2015

Valuri, emotii si entuziasm la Swimathon 2015

O noua editie a SWIMATHONULUL s-a desfasurat la Bazinul Olimpic din Bacau, vineri, 20 noiembrie 2015. Ca la o adevarata competitie sportiva, cu sute de sutinatori din galeriile organizatiilor participante, seara a fost plina de emotii, bucurii, iar bazinul de inot s-a transformat intr-o veritabila arenă.

Galeria foto cu cele 200 de fotografii o gasiti pe facebook<< click

Obiectul de activitate al Fundației Comunitare Bacău, organizator al evenimentului, este dezvoltarea filantropiei strategice la nivel local. Conceptul de filantropie şi cel de caritate sunt diferite. Caritatea constă în identificarea unor resurse pentru nevoi imediate (alimentaţie, îmbrăcăminte şi sănătate). Filantropia este o modalitate de a răspunde la nevoile unei comunități prin mobilizarea resurselor ei, astfel încât rezultatele să fie măsurabile şi de impact. Scopul său este să creeze ceva nou sau să îmbunătăţească ceva care există deja prin creșterea coeziunii comunității, dezvoltarea de programe și mecanisme inovative. Swimathon este un mecanism de filantropie strategică ce pune în mișcare o comunitate. Identifică nevoi, idei, proiecte și probleme în comunitate, le face cunoscute, le estimează financiar, oferă contextul și mobilizează comunitatea pentru a strânge banii necesari. Apoi urmărește implementarea proiectelor, realizarea obiectivelor și raportează donatorilor.


Anul acesta au decis să facă valuri un număr de 11 cauze. 

Asociaţia Lumina susţine proiectul O șansă la demnitate, prin care copii şi tineri diagnosticaţi cu boli incurabile vor avea primul spital specializat din România în îngrijire paliativă pediatrică. 

 Grupul de inițiativă Pas în viitor propune cauza Pas în viitor, o campanie de strângere de fonduri pentru acordarea de burse copiilor din comunele Livezi și Berzunți, care nu se pot susține la liceu. 

Tinerii voluntari Youthbank se implică cu proiectul Youthbank face valuri. Cunoscuți drept “cei mai
tineri bancheri din România”, ei constituie, promovează și administrează transparent un fond special destinat finanțării și implementării proiectelor de către alţi liceeni.

 Cetățeni activi pentru Bacău strânge bani pentru Laboratorul de democrație, un proiect care urmărește crearea cadrului de dialog între cetățeni și aleșii locali.

 Asociația Iubim Natura Bacău susține proiectul Grădina din curtea școlii, prin care educația ecologică a elevilor și crearea în cadrul Școlii Gimnaziale ”Mihai Drăgan” Bacău a unui spațiu de învățare afară cuprinzând: o grădină, o sală de clasă afară (o structură de tip foișor care poate acomoda un număr de 30 de elevi) pentru a desfășura cursuri în aer liber. 

 Fundația de Sprijin Comunitar propune spre finanţare proiectul Un zambet pe chipul lui Alexandru, prin care un baietel de 11 ani din comuna Stanisesti, care acum cinci ani a trecut printr-un grav accident in gospodaria parintilor, in urma caruia a suferit arsuri de gradul III și IV, pe 45% din suprafata corpului, va fi sprijinit medical și educațional pentru a duce o viață normală. 

 Organo Moldova susține cauza Speranța la viață, a fetiței Casandra, o luptă împotriva bolii, a durerii, a morții!

Inner Wheel susține excelența și propune sustinerea elevilor talentati, care studiază muzica, in scopul cultivarii talentului pentru care si -au descoperit o vocatie, de la Colegiul de Artă George Apostu.  

Grupul de inițiativă Un zâmbet de Urgență iese la rampă cu proiectul Un zâmbet: de Urgență. Unitatea de Primire Urgente Pediatrice și Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgentă Bacau sunt locurile în care ajungem cu cele mai dragi fiinte din viata noastra: copiii nostri. Proiectul isi doreste sa aduca in acest mediu, de urgenta, un zambet, prin dotarea acestor spații cu jucarii, televizoare, instrumente medicale  prietenoase vizual, folosite în interacțiunea cu copiii, și prin dezvoltarea unor  mecanisme de comunicare si socializare intre copii, parinti, cadre medicale si personal auxiliar.

Salariați Pambac – Echipa Inimă lângă inimă - au decis sa o sprijine pe Mădălină și să îi ofere o speranță în viitor. Ajutand-o pe ea, ne ajutam pe noi, cei din comunitate, deoarece un tânăr educat este o șansă în plus pentru dezvoltarea societății și a comunității din care face parte!

 Organizația "Inger Fără Aripi" - Almera International s-a mobilizat în jurul durerii unei mame, pentru a susține investigațiile medicale ale Andreei.

Detalii Cauze: http://fundatiacomunitarabacau.ro/swimathon/proiecte/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin