24.11.2015

Conferință națională la Universitatea George Bacovia - DECRET

Universitatea „George Bacovia” a găzduit o conferință natională, cu participare internationala, intitulata sugestiv „DECRET – Devianta si Criminalitate. Evolutie, Tendinte si Perspective”.

Conferinta a debutat cu intonarea Imnului National, în interpretarea la oboi a elevului Răzvan Rotariu (VEZI VIDEO), de la Colegiul National de Artă „George Apostu”, si cu un moment de reculegere în memoria victimelor de la Clubul „Colectiv”.

Imnul de stat




Organizată de lector univ.dr. Nelu Nita, de la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative, conferinta l-a avut ca presedinte in comitetul stiintific pe prof. univ.dr. Ovidiu Predescu, - Vicepreşedinte al Uniunii Juriştilor din România - Director al publicaţiilor Dreptul - Cercetător de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” din cadrul Academiei Române, care a inceput comunicările in plen cu lucrarea „Globalizare, globalitate si criminalitate.” 
 

Alături de domnul lector univ.dr. Nelu Nita au fost și alti profesori si studenti de la universitatea gazda, (vezi lista mai jos) dar si reprezentanti ai partenerilor, printre care:
- Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București - Agenţia Naţională Antidrog - Administraţia Naţională a Penitenciarelor - Asociația Internațională Polițiștilor (I.P.A. Secția Română) - Inspectoratul Județean de Poliție Bacău - Serviciul de Medicină Legală Bacău - Inspectoratul Școlar Județean Bacău - Asociaţia Prevenirea Adicţiei şi Comportamentului Adictiv - APACA Bacău - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău - Colegiul Asistenților Sociali - Filiala Bacău - Institutul Național de Pregătire Profesională a Avocaților - Centrul Teritorial Iași - Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bacău - Asociaţia Română de Ştiinţe Penale (A.R.S.P.) - Editura Universul Juridic - Instituţia Prefectului - Judeţul Bacău - Consiliul Judeţean Bacău - Consiliul Local Bacău - Primăria Municipiului Bacău -Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de Psihologie şi Sociologie - Departamentul de Asistenţă Socială - Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București - Universitatea Româno-Americană din București - Universitatea Transilvania din Brașov - Universitatea Spiru Haret din Brașov.




Tot cu ocazia acestei manifestari au fost lansate si doua carti: Elemente de tehnica criminalista (autori: lector univ. dr. Nelu Nita, de la Universitatea „George Bacovia” si comisarul sef Eugen Goldan, de la Inspectoratul Judetean de Politie Bacau) si Drept civil. Parte generala. Drept civil. Persoanele (autori: prof.univ.dr. Cristian Jora, de la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” Bucuresti si conf. univ. dr. Ioan Ciochina – Barbu, de la Universitatea „George Bacovia”).
 Toate lucrarile conferintei vor fi reunite intr-un volum ce va fi publicat de „Universul juridic”, o editura academica consacrata.
Membri organizatori: 

- Lector univ. dr. Marius-Ciprian BOGEA, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Lector univ. dr. Mihai CĂPRIOARĂ, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Dr. Radu NĂFORNIȚĂ, Agenția Națională Antidrog, Centrul Bacău
- Comisar șef Eugen GOLDAN, Inspectoratul Județean de Poliție Bacău
- Comisar șef Daniela TĂNASE, Inspectoratul Județean de Poliție Bacău
- Comisar de penitenciare Geanina ȘTEFAN, Penitenciarul Bacău
- Asistent univ. drd. Adrian LUPAȘCU, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Dr. Marta BUTNARU, Asociaţia Prevenirea Adicţiei şi Comportamentului Adictiv Bacău
- Avocat Radu-Gabriel PATRICHE, Baroul Bacău
- Avocat Maricica VĂLEANU, Baroul Bacău
- Conf. univ. dr. Andrei-Octavian PARASCHIVESCU, Universitatea „George Bacovia”
- Conf. univ. dr. Daniel GHERASIM, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Conf. univ. dr. Adrian GHERASIM, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Conf. univ. dr. Radu FLOREA, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Lect. univ. dr. Gabriela FOTACHE, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Lect. univ. dr. Daniela-Gabriela BORDEIANU, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Lect. univ. dr. Radu-Cristian BUCŞĂ, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Lect. univ. dr. Florin RADU, Universitatea „George Bacovia” din Bacău - Lect. univ. dr. Ovidiu BONTAŞ, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Lect. univ. drd. Nicoleta BOTEZ, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Asistent univ. dr. Violeta URBAN, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Sorinel NOVAC, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Daniela CRISTEA, Universitatea „George Bacovia” din Bacău
- Angela Mihaela MASTACAN, Universitatea „George Bacovia” din Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin