15.10.2015

Elevi în vizită la Penitenciarului Bacău

În data de 13.10.2015, 50 de  elevi de la Colegiul Naţional de Artă George Apostu  împreună cu d-na profesoară Petrescu Ionela Livioara şi d-na profesoară Isaic Alida au trecut pragul Penitenciarului Bacău, în cadrul proiectului “Ziua Națională a Educație în Penitenciare”, inițiat și organizat la nivelul unităților de detenție  prin intermediul  personalului  Serviciului de Educație  și  Asistență Psihosocială;


             Cu această ocazie, elevii prezenți au vizitat sediul Penitenciarului  Bacău pe tronsonul aprobat(capela ,o sectie de detinere, cluburile în care se derulează activităţi cu deţinuţi), conform
dispozițiilor legale, au purtat discuţii interactive  cu 3 persoane private de libertate clasificate în regim închis şi semideschis și cu personalul din sectorul educație și  operativ desemnat.

           Temele abordate au vizat, în principal, aspecte cu privire la organigrama instituţiei, rolul fiecărui sector de activitate, dar şi cauzele, motivele, contextul comiterii  de infracţiunii, precum efectele privării de libertate. Interacţiunea cu deținuții şi mărturia experienţei acestora, pot condiţiona asumarea şi învăţarea unor atitudini şi comportamente dezirabile social şi respingerea celor cu consecinţe negative.

Scopul activității l-a reprezentant evidențierea funcţiei educative a serviciului penitenciar prin implicarea acestuia în acţiuni de prevenire a infracţionalităţii juvenile și consolidarea capacităţilor prospective pentru adolescenţii aflaţi în faza de dezvoltare orientată către ţeluri imediate, contextuale, prin garantarea unei experienţe pedagogice, constructive pentru participant.

Un comentariu:

  1. E dragut liceul ales :D Cel putin in clasa mea, erau vreo trei sferturi colorati.

    O intrebare: vizitele educative e musai sa fie organizate in cadru institutional? Sau poate sa viziteze oricine penitenciarul, in scop educativ?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin