16.08.2013

Zilele oraşului-staţiune Târgu-Ocna

 Primăria şi Consiliul Local Târgu-Ocna organizează în perioada 16-18 august Zilele oraşului-staţiune Târgu-Ocna, o manifestare devenită tradiţie, aflată la cea de-a XIII-a ediţie. Majoritatea activităţilor se vor desfăşura, zilnic, începând cu ora 15.00 în Parcul Măgura pentru că s-a dovedit locaţia ideală. Aici va fi amplasată pentru trei zile scena pe care vor urca talentele locale şi artiştii de renume, iar pe stadionul
orăşenesc vor evolua echipele de fotbal înscrise în competiţie.

Vineri, 16 august, printre cei care vor evolua pe scenă se numără un ansamblu de dansuri tradiţionale bulgăreşti ASIGA din com. Ceamurlia de Jos, jud.Tulcea, in premiera la Targu Ocna şi oneşteanca Mihaela Gurău.

Sâmbătă, 17 august, prof. Corneliu Stoica va lansa o nouă carte despre Târgu-Ocna, ediţie bilingvă, intitulată „Târgul anilor romantici“. Acest moment va fi completat de expoziţia pregătită de Primăria Târgu-Ocna şi colecţionarul, ing. Mihai Ceuca din Bacău care au pregătit o serie de tablouri şi cărţi poştale ilustrate, instantanee care prezintă pitorescul târgului de pe Valea Trotuşului.

Ediţia de anul acesta se bucură de prezenţa unor invitaţi speciali din Republica Moldova şi Ucraina, colaborări stabilite în cadrul unor schimburi de experienţă. Consulul general al României la Odesa, ES Emil Rapcea şi delegaţiile din oraşele Cricova (Republica Moldova), Avangard şi Odesa (Ucraina) vor participa la şedinţa festivă a Consiliului Local Târgu-Ocna desfăşurată sâmbătă, 17 august, ora 16.00 în sala de şedinţe a Primăriei Târgu-Ocna.

 Cu toţii vor asista la festivitatea din Parcul Măgura. Alocuţiunile oamenilor politici vor preceda surprizele pregătite de primarul Ştefan Şilochi. Acestea presupun premierea celor 20 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, a sportivilor şi antrenorilor care au obţinut rezultate internaţionale şi a unităţilor de turism din oraşul-staţiune Târgu-Ocna.

De asemenea, cei prezenţi vor avea parte de un spectacol pe cer prin lansarea lampioanelor şi prin focul de artificii pregătit. Cei mai aşteptaţi artişti sunt DJ Project, Lavinia, Corina, DJ Rynno şi Sylvia, Alb Negru şi Delia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin