02.08.2013

Voluntarii TinOblio leaga noi prietenii

Dupa finalizarea proiectului gazduit de Asociatia OBLIO, - Respect pentru natura – respect pentru viata - in care s-au implicat tineri belgieni alaturi de tinerii bacauani, a venit si randul  bacauanilor sa demonstreze ca si ei sunt fii ai Europei. Astfel, la sfarsitul lunii iulie, timp de o saptamana, cinci voluntari ai Asociatiei Oblio au participat in Italia intr-un proiect alaturi de alti tineri din Ungaria, Italia, Grecia si Turcia.

 “Am dezbatut impreuna teme despre democratie, cetatenie europeana, drepturile, oportunitatile si responsabilitatile pe care le are un tanar european la inceputul carierei,” ne marturiseste Diana Lupescu, liderul grupului.

 De altfel,  titlul proiectului finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”este relevant : “We are Europe” (Noi suntem Europa).Emilia Partac, participanta in proiect, ne spune ca initial nu era prea sigura de cunostintele ei de limba engleza, dar a reusit sa treaca mai usor peste aceasta nesiguranta realizand ca si ceilalti tineri aveau aceasta problema.  

“Este si meritul gazdelor italiene care au organizat proiectul in Sermugnano, un orasel de langa Roma, de a-i face pe toti sa se simta in largul lor, sa lucreze impreuna, sa coopereze, sa-si dezvolte creativitatea, creand astfel un punct de plecare pentru organizatiile care lucreaza cu tinerii” a adaugat Simona Rusu – presedintele Asociatiei Oblio.  


Voluntarii participanti Andrada Rusu, Raluca Ostahe, Emilia Partac, Vasile Spatariu si Paul Marian au legat prietenii cu ceilalti tineri participanti, care vor dainui si dupa incheierea acestui proiect. Ei au avut oportunitatea de a cunoaste alte tari si culturi, de a-si face cunoscuta tara si experienta de voluntar la OBLIO, de a-si forma personalitatea ca viitori cetateni responsabili ai unei Europe unite. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin