22.08.2013

Program spectaculos pentru Raliul Moldovei Cotnari Bacau 2013

- Raliul are probe speciale amplasate in apropierea oraselor Bacau, Moinesti si Buhusi;
- Startul festiv se da in centrul Bacaului, dupa o parada prin oras a echipajelor;
- In cele doua zile ale raliului sunt organizate concerte ale formatiilor Compact, Crush si Alexandra Ungureanu;
- Superspeciala Speed Park va fi transmisa in direct pe TVR si GSP TV;
- In program a fost introdusa o proba speciala noua, care are doua saritori extrem de spectaculoase;

 Ajuns la cea de-a treia editie, Raliul Moldovei Cotnari Bacau 2013 se bucura de suportul tuturor autoritatilor locale si propune un program extrem de spectaculos, desfasurat de-a lungul a trei zile, in perioada 12 – 14 septembrie 2013. Startul in Raliul Moldovei Cotnari Bacau se va da joi, 12 septembrie, incepand cu ora 20:30, atunci cand toate echipajele participante la editia din acest an se vor incolona la Arena Mall si vor defila prin oras pana in zona scenei amenajate in fata Prefecturii Bacau unde va avea loc
prezentarea oficiala a acestora. Prima zi a intrecerii, cea de vineri, va fi concentrata in zona orasului Moinesti, concurentii urmand sa parcurga de doua ori proba regina a raliului, “Pambac”, in lungime de 26,22 km.

„Datorita aprecierii probei de la Moinesti de catre piloti si asemanata de fostul vicecampion mondial Francois Delecour cu o speciala din Campionatul Mondial de Raliuri, am construit prima zi a Raliului Moldovei Cotnari Bacau in jurul orasului Moinesti. Parcul de service pentru ziua de vineri va fi amplasat in fata Primariei Moinesti si raliul se va bucura de o promovare intensa facuta pe plan local de catre autoritatile din acest oras, care isi dau concursul 110% pentru a fi o gazda buna, lucru pentru care trebuie sa-i multumim domnului primar Viorel Ilie.” a declarat Adrian Raspopa, organizatorul Raliului Moldovei Cotnari Bacau 2013.

Dupa peisajul inedit alcatuit din sondele petroliere de pe speciala de la Moinesti, care a fost refacuta cu sprijinul companiei Petrom in a carei administrare se afla acest drum, echipajele se vor deplasa in Bacau pe circuitul de karting Speed Park unde vor incanta spectatorii prezenti, parcurgand superspeciala de asfalt cu pneuri de macadam. Raliul Moldovei Cotnari Bacau marcheaza anul acesta o premiera in Campionatul National de Raliuri Dunlop, superspeciala Speed Park urmand sa fie transmisa in direct pe doua posturi de televiziune, TVR si GSP TV.

Dupa trei probe care insumeaza 54,94 kilometri, ziua de vineri se va incheia cu concertul formatiei Compact pe scena din fata Prefecturii Bacau, de la ora 20:00. A doua zi a raliului debuteaza la ora 9:45, are parcul de service amplasat in parcarea Arena Mall din Bacau si programeaza nu mai putin de opt probe impartite in trei bucle, din care primele doua identice, in care echipajele vor parcurge specialele Popasul Trebes (12,16km), Comfert (8,04 km) si Simba (5,97 km). „Primele doua probe sunt cunoscute de participanti de la editiile anterioare si se afla intr-o stare perfecta datorita ocolului silvic din zona. Cea de-a treia, Simba, este o proba complet noua pentru Raliul Moldovei Cotnari Bacau, fiind o speciala mixta care incepe pe macadam si se termina pe asfalt intr-un amfiteatru natural in apropierea orasului Buhusi, avand pe zona de inceput doua saritori extrem de spectaculoase.” a mai declarat Adrian Raspopa, organizatorul Raliului Moldovei Cotnari Bacau 2013.

 Echipajele care vor lua startul in Raliul Moldovei Cotnari Bacau vor avea de parcurs in total 388,68 kilometri din care 127,48 kilometri sunt impartiti in 11 probe speciale. Etapa se va incheia odata cu festivitatea de premiere, programata sambata 14 septembrie de la ora 20:00 pe scena din fata Prefecturii Bacau, atunci cand va concerta formatia Crush si Alexandra Ungureanu.

  „Ma bucur nespus de mult ca am ajuns la cea de-a treia editie a raliului. Membri echipei organizatorice se cunosc foarte bine si colaboreaza usor iar discutiile cu autoritatile locale si organele de ordine au decurs in mod firesc. Sper ca acesta sa fie inceputul unui drum batatorit care sa ne duca spre o etapa nu numai de interes national, ci si international. Avem ambitia sa convingem pe toata lumea ca am inlaturat micile inadvertente de la editiile anterioare si ne-am propus sa-i facem pe toti sa-si doreasca sa revina la Bacau si in anii urmatori!” a mai spus Adrian Raspopa.

 Raliul Moldovei Cotnari Bacau este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv cu sprijinul Cotnari, Comfert, Popasul Trebes, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Bacau si Moinesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin