17.08.2013

PORTI DESCHISE la Asociația Lumina

 În perioada 19-23 august 2013 ,,Clubul de vacanță,, organizat de Asociația Lumina în fiecare vară își deschide porțile pentru beneficiari și voluntari. Devenit tradiție, ,,Clubul de vacanță,, este organizat pentru al treilea an consecutiv, în luna august de către Asociația Lumina la Hospice Casa Albert în Luncani, Bacău. În săptămâna 19-23 august copiii și tinerii beneficiari ai Centrului de zi ,,Albert,, al Asociației Lumina vor fi
întâmpinați de voluntari englezi și români. În fiecare zi, 19 copii și tineri vor participa la activități recreative: jocuri în aer liber, terapie în grădina senzorială și hidroterapie.

,,Pentru că este vacanță am hotărât să organizăm un club de vacanță la Hospice Casa Albert. Să renunțăm la a învăța și să ne jucăm! Ca în fiecare an, și anul acesta ni s-au alăturat voluntari din Marea Britanie dar și voluntari români. Voluntarii români sunt elevi în liceele din Bacău și ne ajută să înlăturăm barierele de comunicare dintre voluntarii englezi și beneficiari.Pe lângă jocurile în aer liber, copiii și tinerii vor beneficia de terapie în grădina senzorială și dacă vremea ne va permite, de hidroterapie în piscina special amenajată.Ca noutate, este primul an când un grup de 6 voluntari din Marea Britanie poposește la noi întreaga vară și ia lecții de limba română. Celelalte grupuri de voluntari stau, pe rând, câte o săptămână,, Mihaela Dumitrache, Director Executiv Hospice Casa Albert

Asociaţia Lumina a fost înfiinţată în 1999 de către Fundaţia Cry in the Dark din Marea Britanie şi oferă îngrijiri paliative copiilor şi tinerilor adulţi diagnosticaţi cu o boală incurabilă. Cele două locaţii ale asociaţiei sunt: Centrul rezidenţial ,,Casa Lumina,, din Comăneşti, unde 22 de tineri cu dizabilităţi psihice şi psiho-neuro-motorii, beneficiază de găzduire pe perioadă nedeterminată, asistenţă medicală şi îngrijire, suport emoţional, recuperare şi reabilitare.

 Hospice Casa Albert situat în Luncani, la 15km de Bacău. Echipa hospice are în evidenţă 103 de copii şi tineri diagnosticaţi cu o boală incurabilă cărora le oferă îngrijiri specializate la domiciliu, în Bacău, Neamț și Vrancea. De asemenea, de două ori pe săptămână organizăm Centrul de zi ,,Albert,, unde sunt aduşi 15 copii şi tineri care participă la activităţi de învăţare şi socializare adaptate vârstei şi nevoilor lor, beneficiază de terapie în camera senzorială, kinetoterapie şi de consiliere psihologică şi spirituală. În acest timp familiile lor beneficiază de câteva ore de ,,respite,,(usurare, ragaz, alinare)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin