17.08.2013

Activitati in Săptămâna Voluntarilor Antidrog

 Pentru săptămâna 19-23 august 2013, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău (CPECA) împreună cu voluntarii antidrog şi partenerii au pregătit activităţi care vor ajuta la dezvolarea personală a tinerilor implicaţi în activităţile de voluntariat antidrog.

 Luni - 19 august 2013 (9.00 - 18.00) - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău împreună cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi Asociaţia pentru Prevenirea Adicţiei şi
Comportamentului Adictiv Bacău (APACA) va organiza un workshop sub denumirea „Comoara de lângă noi” pentru 25 de voluntari. Evenimentul va avea loc în cadrul Centrului Social Cultural Gospodăresc Sf. Cuvios Antipa, Iteşti şi va presupune parcurgerea unui număr de 6 ateliere de consolidare a echipei şi a lucrului în echipă, outdoor. De asemenea, vor fi prezentate 3 proiecte destinate voluntarilor şi se va dezbate importanţa echipei în realizarea proiectelor de prevenire a consumului de droguri în care sunt implicaţi voluntari.

 Marţi - 20 august 2013 (9.00 - 15.00) - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău împreună cu Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău va organiza o serie de activităţi comune voluntari -tineri privaţi de libertate cu scopul de a le consolida tinerilor abilitatea de a se bucura de lucrurile mărunte din viaţa lor, fără a apela la surogate precum consumul de tutun, alcool sau droguri sau fapte antisociale. Voluntarii vor discuta pe teme legate de anturaj, familie, adolescenţă/ copilărie, alegeri şi consecinţe ale acestora.

 Un grup de 4 voluntari, împreună cu doamna inspector Camelia Râncu, profesor la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău a iniţiat proiectul „Copilărie... MARE bucurie!”, din care face parte şi activitatea ce se va derula la Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău, marţi, 20 august 2013. Astfel, pentru adolescenţii din cadrul Penitenciarului, activităţile alături de voluntarii antidrog îi vor ajuta să redescopere bucuria lucrurilor mărunte, bucuria copilăriei şi a inocenţei.

 Miercuri - Vineri - 21-23 august 2013 (în intervalul orar 9.00 - 16.00) - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău împreună cu Asociaţia pentru Prevenirea Adicţiei şi Comportamentului Adictiv Bacău va organiza un curs de bază în adicţii destinat noilor voluntari. Acest curs se va desfăşura interactiv, având la bază metode de lucru nonformale. Asociaţia APACA va asigura baza logistică necesară cursului de formare. Vacanţa presupune relaxare, distracţie, voie bună, prietenie, prieteni noi şi tototdată activităţi noi pentru adolescentul care care se implică în activităţi de voluntariat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin