30.01.2013

Videoconferinta pt implementarea reformei in sistemul de sănătate

 Prefectul Claudiu-Octavian Şerban şi subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu au participat la videoconferinţa susţinută de ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu astăzi, 29.01.2013, de la ora 17.30, cu managerii spitalelor şi directorii direcţiilor de sănătate publică. În cadrul videoconferinţei, ministrul Eugen Nicolaescu a precizat o serie de măsuri ce se impun în vederea eficientizării activităţii specifice domeniului medical şi reaşezarea componentelor sistemului sanitar. A solicitat managerilor de spitale din România să dea
dovadă de profesionalism şi să ia măsurile necesare pentru ca în spitale să fie ordine şi disciplină, să fie respectate legile, să fie respectaţi pacienţii şi să li se asigure ceea ce le este necesar pentru intervenţiile medicale pentru care sunt internaţi, contractele să fie încheiate legal şi onorate la timp.

De asemenea, le-a solicitat acestora să dezvolte o colaborare foarte strânsă cu autorităţile locale - consilii locale şi judeţene, precum şi o subordonare strictă în interesul obiectiv al asigurării actului medical faţă de instituţiile ierarhic superioare. În interesul cetăţeanului, ministrul Sănătăţii a solicitat managerilor umanizarea sistemului, întrucât, prin descentralizare, aceştia lucrează pentru comunitatea din care şi ei fac parte. A precizat că s-a convenit cu Fondul Monetar Internaţional să se facă audituri în toate spitalele din România pentru a se putea cunoaşte realitatea mediului spitalicesc, pentru ca, pe baza acestor audituri Ministerul Sănătăţii să ia ulterior decizii referitoare la spitalele din subordinea sa, iar autorităţile locale pentru cele din subordinea lor.

A solicitat, de asemenea, managerilor de spitale să analizeze posibilitatea de a reducere numărul de internări cu 40%, actul medical fiind concentrat mai mult pe sistemul ambulator şi pe spitalizările de zi pentru eficientizarea cheltuielilor. Adresându-se prefecţilor ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, le-a solicitat sprijinul, alături de directorii direcţiilor de sănătate publică, în implementarea procesului de reformă a sistemului de sănătate în România, în profesionalizarea programului managerial al sistemului sanitar. La finalul întâlnirii, prefectul Claudiu-Octavian Şerban şi subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu au declarat că sunt parteneri ai consiliului judeţean, consiliilor locale şi managerilor de spitale, alături de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, în scopul creşterii nivelului de performanţă a actului medical oferit cetăţenilor judeţului şi vor răspunde permanent solicitărilor menite să aducă plus-valoare serviciilor de sănătate publică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin