26.01.2013

În judeţul Bacău se circulă până la limita de judeţ pe DN11A şi DN2F

Sâmbătă, 26.01.2013, de la ora 09.00, s-a reluat circulaţia pe DN 2 Bacău - Adjud, se circulă îngreunat şi se lucrează pentru degajarea drumului de zăpadă. Este în continuare oprită deplasarea autovehiculelor pe DN 11 A Podu Turcului - Adjud - Bârlad şi DN 2F Bacău - Vaslui, la solicitarea Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă din Vrancea şi Vaslui. Datorită viscolului puternic, pe sectoarele de drum DN 2 F Dragomireşti - Ivăneşti şi DN 11 A Podu Turcului - Adjud - Bârlad este îngreunată intervenţia utilajelor de deszăpezire. Autovehiculele care se deplasează spre Bârlad pe DN 11 A şi spre Vaslui pe DN 2F sunt oprite în
municipiul Bacău, temporar, până la momentul în care se poate relua circulaţia pe raza judeţelor limitrofe. Circulaţia este posibilă doar pentru riverani, până la limita judeţului Bacău.

Pe drumurile judeţene circulaţia este întreruptă pe următoarele drumuri judeţene: - DJ243B: Parincea-Poieni-Năstăseni - DJ 119A: Sascut - Urecheşti - DJ 252: Găiceana - Pânceşti Se circulă în condiţii îngreunate, pe alocuri pe un singur fir pe următoarele drumuri judeţene: DJ 207 F Ilieşti - Pădureni DJ 159 Racova - limita judeţ Neamţ DJ 118 A Bereşti Tazlău DJ 118 B Enăcheşti - Strugari DJ 117 A Leontineşti - Solonţ DJ 117 Poduri - Cernu DJ 252 E Răcăciuni - Răstoaca - Dieneţ DJ 206 B Răcăciuni - Dieneţ - Corbasca DJ 119 A Sascut - Bereşti DJ 159 Călugăreni - Pădureni DJ 252 D Nicolae Bălcescu - Chetriş Pe tronsoanele de drum expuse înzăpezirii sunt filtre ale Serviciului Poliţiei Rutiere care dirijează circulaţia autovehiculelor. Nu este permisă circulaţia autovehiculelor neechipate corespunzător.

Se acţionează cu 192 efective şi 112 mijloace de intervenţie ale structurilor M.A.I., serviciului de Ambulanţă, serviciilor de drumuri naţionale şi judeţene şi ale comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, pentru protecţia persoanelor, degajarea drumurilor, asigurarea traficului rutier, a ordinii şi liniştii publice. Sunt asigurate în totalitate stocurile necesare de material antiderapant şi combustibil. Comandamentul Operaţional Judeţean este activ şi se monitorizează permanent situaţia drumurilor şi evoluţia vremii, sub coordonarea prefectului Claudiu Octavian Şerban şi a subprefectului Constantin Dorian Pocovnicu. In municipiile şi localităţile judeţului deocamdată nu au fost semnalate probleme deosebite şi funcţionează în continuare cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost, unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţa medicală celor aflaţi în dificultate. Pentru protecţia şi siguranţa cetăţenilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă coordonat de prefectul Claudiu Octavian Şerban a luat măsura închiderii sau restricţionării temporare a drumurilor pe tronsoane scurte pe care s-a intervenit operativ cu utilaje pentru degajarea drumurilor cu echipaje ale Direcţia Regională de Drumuri Naţionale, Serviciului Public de Drumuri Judeţene, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Gruparea Mobilă de Jandarmi.

Atragem atenţia conducătorilor auto aflaţi în trafic să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să respecte indicaţiile lucrătorilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne acolo unde este cazul şi situaţia o va impune, pentru prevenirea unor efecte negative ale fenomenelor hidrometeorologice anunţate. Recomandăm celor care urmează să pornească la drum să se intereseze mai întâi în privinţa stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă. În următoarele ore va continua să ningă slab. Vântul va sufla cu intensitate scăzută şi va prezenta viteze la rafală de până la 40 - 50 km/h, la limită cu judeţele Vaslui, Vrancea şi Galaţi, motiv pentru care, judeţul Bacău rămâne sub incidenţa codului galben de vânt şi ninsoare viscolită, potrivit atenţionării meteorologice a Serviciului Judeţean de Prognoză a Vremii, până la ora 20.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin