29.01.2013

În judeţul Bacău se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile

 Judeţul Bacău a ieşit de aseară de sub incidenţa codului galben, s-au înregistrat în continuare temperaturi scăzute, în această dimineaţă consemnându-se valori minime de aproximativ - 14 °C. Ninsorile au încetat şi vântul a suflat de la slab la moderat, local cu intensificări de până la 40 km/h. La această oră, în judeţul Bacău se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale şi judeţene pe un carosabil cu zăpada
bătătorită. Circulația a fost reluată şi pe tronsonul DJ 252 Soci – Găiceana, unde s-au finalizat lucrările pentru deblocare și degajarea zăpezii de pe carosabil. Se circulă în condiții îngreunate, pe alocuri pe un singur fir, pe următoarele drumuri județene: DJ 207F Iliești - Pădureni, DJ 252 A Horgeşti - Răcătău, DJ 119 A Sascut - Urecheşti, DJ 252 F Ungureni - Bărtăşeşti, DJ 206B Parava - Dumbrava.

 Se continuă pe ansamblul județului lucrările pentru curățarea carosabilului și împrăștierea de material antiderapant, lucrări pentru care sunt asigurate stocurile necesare de material antiderapant si combustibil. Pe drumurile naţionale se acţionează cu 7 răspânditoare cu lamă, pentru curăţarea carosabilului şi împrăştierea de material antiderapant în zonele de risc expuse vântului şi formării poleiului. Pe drumurile judeţene se acţionează cu 16 auto cu răspânditor şi lamă, 4 autogredere, 4 buldoexcavatoare, 2 Wolle, 3 autofreze şi 7 încărcătoare frontale, un trailer, un auto - pentru curăţarea carosabilului şi împrăştierea de material antiderapant. In municipiile şi localităţile judeţului nu au fost semnalate probleme deosebite şi funcţionează în continuare cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adapost, unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate. Nu au fost semnalate probleme deosebite privind furnizarea utilităţilor publice (apă, căldură, curent electric, gaz metan). Pentru perioada următoarelor 24 ore vremea se menţine rece, iar vântul va sufla moderat, izolat în rafale care vor atinge pe alocuri 40 km/h.

Comandamentul Operaţional de Comandă Judeţean a fost dezactivat însă continuă monitorizarea permanentă a situaţiei drumurilor şi evoluţia vremii sub coordonarea prefectului Claudiu-Octavian Şerban, preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, care a condus direct şi efectiv toate acţiunile de intervenţie specifice pentru diminuarea şi înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice periculoase ce s-au produs în zilele anterioare.

Prefectul Claudiu-Octavian Şerban apreciază profesionalismul şefilor şi lucrătorilor instituţiilor direct responsabile - Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Consiliul Judeţean, Secţia Judeţeană de Drumuri Naţionale, Serviciului Public de Drumuri Judeţene, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică, Garnizoana Bacău, Serviciul Regional de Prognoză a Vremii, CET Bacău, E-ON S.A., comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, pentru implicare şi operativitate în soluţionarea cazurilor de urgenţă.

De asemenea, mulţumeşte mass-media pentru sprijinul acordat în informarea cetăţenilor în timp real cu privire la starea şi evoluţia fenomenelor meteorologice şi măsurile impuse pentru prevenirea efectelor negative ale acestora. "Esenţa reuşitei în intervenţiile de acest gen o constituie munca de echipă, motiv pentru care vă mulţumesc pentru profesionalismul de care daţi dovadă în soluţionarea situaţiilor create de fenomenele specifice anotimpului de iarnă. Rămânem vigilenţi şi pregătiţi pentru intervenţie atunci când situaţia o cere", a declarat prefectul Claudiu-Octavian Şerban în cadrul întâlnirii de lucru a Comandamentului Judeţean de Iarnă de la finalul videoconferinţei susţinute aseară de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin