07.01.2013

În judeţul Bacău ninge şi se circulă în condiţii de iarnă

In judeţul Bacău vremea s-a mai răcit faţă de zilele precedente şi temperaturile au înregistrat minime până în jurul valorilor de - 7° C. În cursul nopţii a nins şi s-au înregistrat intensificări ale vântului pe arii extinse care nu au creat probleme deosebite pe arterele de circulaţie ale judeţului.

Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil acoperit cu zăpadă frământată într-un strat de 1-2
cm, fără a fi semnalate evenimente rutiere deosebite. Se acţionează în prezent cu 12 răspânditoare cu lamă şi două utilaje tip UNIMOG pentru curăţirea carosabilului şi împrăştierea de antiderapant în zonele în care mai apar probleme. Pe toate drumurile judeţene se circulă de asemeni în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită.

Se acţionează în continuare, în special în zonele de risc la înzăpezire în condiţii de vânt, cu 15 auto cu răspânditor şi lamă, 5 încărcătoare frontale şi 2 buldoexcavatoare - pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant. În municipiile, oraşele şi comunele judeţului nu au fost semnalate probleme deosebite până la această oră. Funcţionează în continuare cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile şi oraşele judeţului unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate. In noaptea care a trecut au fost cazate un număr de 24 persoane din care 21 la centrul din municipiul Bacău şi 3 la centrul din municipiul Moineşti.

 Nu sunt semnalate în judeţ probleme deosebite în ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, curent electric, gaz metan). Se lucrează cu echipe de specialitate ale E-ON pentru asigurarea căii de acces la transformatoarele medii de tensiune pentru a nu fi probleme în asigurarea curentului electric. Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, acţionează pentru asigurarea serviciilor medicale necesare persoanelor aflate în nevoie, în special pentru gravide şi dializaţi, fără a se înregistra probleme deosebite. Atragem atenţia conducătorilor auto ca, pe segmentele de drum cu circulaţie afectată sau îngreunată, să reducă viteza în vederea evitării derapajelor sau altor probleme specifice.

Pentru perioada următoarelor 24 de ore, vremea va rămâne în continuare rece, local geroasă noaptea, va mai ninge pe arii extinse până mâine, iar vântul va avea intensificări de până la 65 km/h.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin