17.01.2013

Crucea Roșie Bacău lansează campania “Contribuie 2% pentru 100% fericire”

 În perioada 15 ianuarie-15 mai, Crucea Roșie Bacău derulează o campanie de informare a cetățenilor cu privire la posibilitatea acestora de a direcționa 2% din impozitul pe venit, pe anul 2012, către Crucea Roșie Română, filiala Bacău, una dintre cele mai vechi organizații internaționale, care a parcurs un lung traseu, de aproape 154 de ani de muncă umanitară. Bazându-se pe numărul mare de forțe umane care se implică în
comunitate, Crucea Roșie Bacău dorește să evidențieze proiectele și programele desfășurate de aceasta, în folosul comunității.

 La nivel local, timp de 136 de ani, această organizație și-a îndeplinit permanent misiunea nobilă de: asistare a persoanelor vulnerabile aflate în situații de dezastre și de criză, prevenire și alinare a suferinței sub toate formele, protejare a sănătății, promovare a respectului față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, aparteneță socială sau politică. Prin programele și activitățile sale, în beneficiul comunității, Crucea Roșie Bacău contribuie la redarea bucuriei și speranței pentru persoanele vulnerabile.

De altfel, prin intermediul celor 7 principii fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Crucea Roșie Bacău colaborează și lucrează împreună cu oamenii pentru clădirea unei comunități integre și responsabile. Pentru ca cetățenii să afle despre campania „Contribuie 2% pentru 100% fericire”, pe prima pagină a site-ului www.crucea-rosie.ro, rulează bannerul campaniei 2% sub mesajul “Unde-s 2 puterea crește! Contribuie 2% la sprijinirea persoanelor vulnerabile!”. Totodată, atât de pe site-ul cât și de pe blog-ul organizației, populația dornică să ajute, poate afla mai multe informații despre procedura de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către Crucea Roșie Bacău și poate descărca unul din cele două documente: formularul 230 sau formularul 200.

De asemenea, pentru informarea cetățenilor care nu au acces la Internet, despre campania 2% a Crucii Roșii Bacău, voluntarii efectuează muncă de teren, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai multe persoane. Până în data de 15 mai, echipe de câte 2-3 voluntari vor transmite băcăuanilor, detalii despre campania “Contribuie 2% pentru 100% fericire” și vor colecta formularele de redirecționare completate de angajați în prealabil. „Cei 2% din impozitul pe venit pot însemna câteva zeci de lei. Pentru mulți dintre dumneavoastră poate că 2% nu înseamnă mult.

Pentru beneficiarii noștri însă, copii sau bătrâni, 2% poate însemna potențialul necesar supraviețuirii. Cu ajutorul dumneavoastră, putem să transformăm fiecare 2% din impozitul pe venit, în 100% fericire! Prin intermediul acestora, siguranța, stabilitatea, nevoile de hrană și supraviețuire ale beneficiarilor noștri, pot fi acoperite prin dezvoltarea Primului Serviciu de Ambulanță al Crucii Roșii Române, programelor sociale, de sănătate și prim ajutor ale Crucii Roșii Bacău.

Pentru îndeplinirea acestui deziderat, în anul 2012, în urma fondurilor strânse din campania 2% către Crucea Roșie Bacău, au contribuit mii de băcăuani. Mulțumim astfel, tuturor contribuabililor care ne-au sprijinit până acum și care au avut un rol esențial în dezvoltarea programelor specifice organizației, precum Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău sau serviciile socio-medicale asigurate de către medici, asistenți medicali și voluntari”, ne-a declarat dl. Dan Marcel BABLIUC, directorul Crucii Roșii Bacău. Fie că este vorba despre un copil sau o familie aflată la limita subzistenței, un vârstnic bolnav și neajutorat, împreună cu dumneavoastră, Crucea Roșie Bacău vine în sprijinul acestora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin