21.11.2012

Meşteşuguri dacice în contemporaneitate

Desfăşurat în perioada iunie-noiembrie 2012, proiectul „Meşteşuguri dacice în contemporaneitate”, derulat de asociaţia „Oblio” şi finanţat de Consiliul Judeţean Bacău a ajuns la final.

În cadrul proiectului s-au achiziţionat o roată a olarului, cu ajutorul căreia copiii au făcut tot felul de obiecte, s-au organizat ateliere de creaţie, fiind realizate măşti populare, pictură de sticlă, lemn şi ceramică, brăţări împletite. De asemenea, s-au organizat excursii în zonele cu potenţial turistic din judeţ, voluntarii având
posibilitatea să întâlnească meşteri populari şi să cunoască vechi tradiţii româneşti.

 ”Noi considerăm că scopul proiectului, respectiv revitalizarea meşteşugurilor tradiţionale din Bacău în rândul tinerilor şi promovarea judeţului pe plan turistic a fost îndeplinit. La activităţile derulate în cadrul proiectului au participat peste 40 de voluntari şi au fost realizate peste 100 de obiecte tradiţionale româneşti”, a precizat Simona Rusu, preşedintele asociaţiei.

Unul dintre atelierele de lucru a fost materializat în comuna Mărgineni, în aşa numita „Tabără a dacilor”. În luna octombrie, într-un hipermarket din Bacău s-a organizat o expoziţie cu vânzare, fiind expuse toate obiectele confecţionate în cadrul proiectului, iar în luna noiembrie, „Oblio” a editat o broşură privind potenţialul cultural şi turistic al judeţului Bacău. Partenerii acestui proiect au fost Şcoala Gimnazială „Domniţa Maria”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” şi Colegiul Tehnic „Letea” Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin