21.11.2012

“Liceenii au talent” si Gala Voluntarului 2012

Fundatia de Sprijin Comunitar organizeaza cea de a sasea editie a Galei Judetene a Voluntarului Bacauan, competitie ce aduce recunoastere voluntarilor si proiectelor de voluntariat din judetul Bacau. Evenimentul se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor, in data de 7 Decembrie incepand cu ora 17:00, marcand totodata Ziua Internationala a Voluntariatului (5 Decembrie).

Sustinatorul oficial al evenimentului este si in acest an Fundatia Vodafone Romania. Evenimentul ofera o binemeritata recunoastere publica oamenilor din
intreg judetul care isi daruiesc constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru proiecte de interes comun. In cadrul evenimentului cel putin 10 organizatii din judet isi vor premia cei mai harnici voluntari din acest an si le vor aduce multumiri in fata colegilor de la celelalte organizatii si a publicului larg. „Asteptam si in acest an ca organizatiile si institutiile care lucreaza cu voluntari sa se inscrie la eveniment pentru a face cat mai bine cunoscuta munca voluntarilor si a contribui la popularizarea si dezvoltarea acestui fenomen. In special pentru cei tineri voluntariatul ramane o optiune mai mult decat interesanta si benefica pentru petrecerea timpului liber, iar evolutia acestui fenomen in ultimii ani, inclusiv in Bacau, este mai mult decat semnificativa. Prin urmare si Gala Voluntarului Bacauan creste de la an la an si se imbogateste cu idei si proiecte noi si de impact” (Gabriel Magurianu, coordonator voluntari FSC Bacau)

Ca si la ultimele editii momentul cel mai important al Galei va fi acordarea titlurilor de Voluntarul anului 2012 in judetul Bacau si Proiectul de voluntariat al anului 2012 in judetul Bacau. Organizatiile din judet vor fi incurajate sa trimita nominalizari pentru titlul de voluntarul anului in Bacau si proiectul anului in Bacau. Inscrierea in competitie se va face prin completarea unui formular de nominalizare si trimiterea lui catre secretariatul evenimentului la adresa voluntariat@fsc.ro, pana la data de 30 Noiembrie.


 In calitate de organizator al Galei Voluntarului Bacauan FSC va asigura secretariatul competitiei motiv pentru care nu va participa cu aplicatii la nici una dintre cele doua categorii. Aplicatiile vor fi analizate de un juriu independent format, ca si in anii anteriorii, de reprezentanti ai partenerilor institutionali si ai sponsorului evenimentului. Pentru a spori atractivitatea Galei si pentru tinerii care nu sunt implicati inca in activitati de voluntariat, in cadrul evenimentului va fi organizat si un concurs pentru tinerii talentati din Bacau denumit sugestiv “Liceenii au talent”. In cadrul acestui concurs cei mai talentati tineri din liceele locale vor fi invitati sa prezinte momente artistice care vor fi jurizate in timpul evenimentului iar la final vor fi premiate cele mai bune trei prestatii. Tinerii care au un talent si vor sa se remarce cu el sunt asteptati sa se inscrie pe site-ul www.voluntarifsc.ro pana pe data de 26 noiembrie.

 In data de 27 noiembrie va avea loc etapa de preselectie urmand ca cele mai bune 10 prestatii sa participe la finala din cadrul Galei Voluntarului. Castigatorii concursului vor fi recompensati cu premii motivante. Invitam asadar cat mai multi tineri talentati sa se alature voluntarilor din Bacau in cadrul unei autentice sarbatori a tineretii si spiritului civic!

Un comentariu:

LinkWithin