02.11.2012

Bacauanul Razvan Burleanu premiat pentru rezultate internationale in Minifotbal

Dupa ce in luna septembrie echipa nationala a Romaniei cucerea cel de-al treilea titlul european la miniEURO Moldova 2012, organizat la Chisinau, miercuri seara Razvan Burleanu a primit o diploma de excelenta pentru succesul in directia consacrarii minifotbalului pe plan international in cadrul unei Gale care a avut loc la Ateneul Roman pentru a sarbatori 85 de ani de activitate a Asociatiei Presei Sportive din Romania, conduse de Dumitru Graur. Premiul i-a fost inmanat de fostul tenisman, Ilie Nastase. La eveniment au participat Altețele lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu, Asociația Presei Sportive afându-se sub Înaltul
Patronaj al Majestății Sale Regelui Mihai I al României.

În cadrul galei au mai fost acordate premii lui Gheorghe Hagi (pentru proiectul Viitorul Constanța), Gabriela Szabo (pentru activitatea sa de apropiere a sportului de copii), Carol Eduard Novak (medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, Londra 2012), Mircea Lucescu (pentru reprezentarea fotbalului românesc peste hotare), Octavian Morariu (președinte COSR), Valeria Răcilă van Groningen (pentru organizarea Bucharest Marathon), gazetarilor Radu Cosaşu şi Ovidiu Ioaniţoaia, dar și primului ministru Victor Ponta (pentru apropierea de problemele sportului românesc) și primarului Sorin Oprescu (pentru construirea Stadionului Național).

”Acest premiu nu este unul individual, ci în numele a peste 600.000 de europeni din 21 de țări care practică minifotbalul într-un cadru organizat, în cel mai aplu proiect destinat dezvolării sportului de masă din Europa după căderea comunismului. Iar când acest lucru se întâmplă la tine acasă, cu atât mai mult este un premiu care te motivează și onorează.”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, dar și al European Minifootball Federation. 

”Sportul de masă poate deveni un motor al modernizării României. În afara sportului și a rezultatelor din sport, România nu ar mai fi România pe care ne-o dorim şi ne-o imaginăm”, consideră același Răzvan.

 La începutul lunii decembrie Răzvan Burleanu va reprezenta European Minifootball Federation la Amsterdam în cadrul celei mai importante întâlniri destinate sportului internațional, The International Football Development, unde va conferenția alături de Harry Been (Secretar General KNVB), Gerard Houllier (fostul manager al PSG, FC Liverpool, Olympique Lyonnais și Aston Villa), Raphael Morgulis (Information Manager, FIFA), Andrew Hailwood (The Football Association), Todd Beane (Johan Cruyff Football) și Les Reed (Southampton Football Club) - http://www.footballdevelopmentexpo.com.

Un comentariu:

  1. Foarte frumos.Trebuie sa recunoastem ca Oprescu a facut o treaba buna cu National Arena

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin