14.04.2012

Gheorghe Zamfir si Franco Midiri concerteaza in Bacau

Gheorghe Zamfir si Franco Midiri acompaniati de Orchestra Simfonica Rapsodia, dirijor Pierluigi Calabria, va concert in Bacau, pe 2 iunie 2012, la Sala Ateneu, cu prilejul debutului noului album discografic „L’aquilone e il vento” la care cei doi artisti au colaborat.

Spectatorii vor avea ocazia extraordinară de a asculte atat piese de pe noul album cat si interpretari de neuitat care i-au adus succesul naistului Gh. Zamfir.
Franco Midiri a cunoscut Romania in 2009, si a fost prezent pe scenele noastre in diverse ocazii( turneu
“Leggimi fra le righe”, evenimente umanitare, concerte de Craciun) purtand piese de pe albumul “Leggimi fra le righe” 2009 cat si piese ale marilor artisti italieni ( Battisti, Celentano, Cutugno, Dalla …). Tot in 2009 a castigat finala nationala la Sanremo a “Festivalului Melodiei” cu piesa “E! Sai che cosa c’è” care face parte din acelasi album.

Gheorghe Zamfir este de asemenea legat de Italia ,intre 1988-1990 este primit de trei ori la Vatican. Este primul muzician care a cântat la „Santa Messa” a Papei Ioan Paul al II-lea . După moartea Sanctității Sale, creează special pentru comemorarea Sa Conceptul muzical Totus Tuus, un set de piese pentru nai, orgă și grup vocal bărbătesc. Participă la compunerea coloanelor sonore a unor filme, printre care „Once Upon a Time in America”, al regizorului Sergio Leone, „Karate Kid” sau” Kill Bil”l sub bagheta compozitorului Ennio Morricone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin