02.04.2012

Consilier local la raport

Toata lumea se plange de politicieni, dar nimanui nu-i pasa. Aud de multe ori vorbe precum "lasa mai ca toti fura ". Gresit! In conformitate cu prevederile legii administratiei publice locale, fiecare consilier trebuie sa depuna raportul de activitate pentru anul ce a trecut. E pentru prima oara cand primesc un asemenea raport. A venit din partea consilierului local PNL Ilie Bîrzu. Mai astept si de la altii. Probabil cand va fi mai multa transparenta din partea tuturor, lucrurile vor merge mai bine. Ramane ca voi sa judecati..Iata ce spune:

"Consider aceasta ca fiind o datorie de onoare fata de cetatenii municipiului Bacau, care mi-au acordat increderea de a-i reprezenta in Consiliul Local si rog mass-media bacauana sa faca public acest raport.
In decursul anului 2011 activitatea mea principala de consilier local s-a derulat in cadrul comisiei nr.1
pentru activitati economico-financiare, buget si investitii, al carei presedinte sunt. In aceasta calitate, am sustinut, in sedintele de Consiliu Local, rapoartele de avizare ale comisiei cu punctele de vedere formulate de mine si membrii comisiei.

In anul 2011, au fost organizate si desfasurate un numar de 29 de sedinte ordinare si extraordinare ale Consiliului Local, la care am participat, cu o singura exceptie (fiind plecat in delegatie), iar interventiile mele, sub forma de amendamente la unele proiecte de hotarari si interpelari la adresa executivilui primariei au fost pe teme de interes general a locuitorilor Municipiului Bacau.

Mentionez ca au fost supuse dezbaterii peste 450 proiecte de hotarari la care s-au propus amendamente, daca a fost cazu si au fost aprobate 430 de hotarari de Consiliu Local.
Am organizat intalniri cu cetatenii in cartierele Municipiului Bacau si am acordat audiente pentru a prelua problemele cu care se confrunta acestia si rezolvarea lor in masura competentelor prevazute de lege. In urma intalnirilor facute cu bacauanii, s-au desprins principalele lor cerinte:

-Realizarea de locuinte tip A.N.L si sociale;
-Reabilitarea termica a blocurilor;
-Modernizarea infrastructurii rutiere si pietonale;
-Modernizarea pietelor agroalimentare;
-Masuri pentru rezolvarea problemelor cainilor comunitari;
-Masuri pentru cresterea calitatii serviciilor oferite de S.C. CET S.A si S.C. Compania Regionala de Apa S.A Bacau;
-Realizarea de noi locuri de joaca pentru copii;
-Investitii noi in crese si gradinite;
-Amenajarea de spatii verzi;
-Masuri pentru inchiderea magazinelor cu produse de tip etnobotanic;
-Realizarea de noi parcari ecologice;
-Masuri suplimentare pentru protectia sociala a persoanelor cu venituri mici.
Avand in vedere solicitarile exprimate de bacauani, am facut demersurile necesare catre Primaria Municipiului Bacau pentru rezolvarea acestora, in masura posibilitatilor existente.
In anul 2011, in calitate de consilier local, am avut o prezenta active la manifestarile cu caracter economic, social, religios, cultural, educativ si sportiv desfasurate in Municipiul Bacau.
De asemenea, am initiat si desfasurat activitati cu caracter social, in care s-a oferit ajutor material unor familii nevoiase.

Pe parcursul anului 2011, am oferit sprijin in calitate de consilier unitatilor de invatamant, unitatilor de cult, asociatiilor de proprietari, asociatiilor si fundatiilor, pentru rezolvarea unor probleme ce tineau de competenta Consiliului Local Bacau si Primariei Bacau.
Urmatoarele obiective ale municipalitatii le-am sustinut cu prioritate in anul 2011:
-Finalizarea investitiei Centrul de Afaceri si Expozitii;
-Investitia pasajul subteran;
-Programul de burse locale pentru elevii din unitatile de invatamant;
-Investitia Spitalul Municipal;
-Modernizarea unitatilor de invatamant;
-Reabilitarea termica a blocurilor;
-Realizarea de noi locuinte;
-Realizarea de investitii in infrastructura rutiera si pietonala;
-Investitii si modernizari a unitatilor de cult;
-Masuri de protectie sociala pentru pensionari.
O preocupare a mea a fost si sustinerea tinerilor, avand o colaborare buna cu Consiliul Judetean al Elevilor, acesta realizand in municipiu o serie de proiecte si activitati cu impact in comunitate.
O activitate pe care am sustinut-o in Bacau a fost aceea de combatere a consumului de substante de tip etnobotanic, la aceasta avand parteneri Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau.
In calitate de consilier local am comunicat cu mass-media, facand astfel posibila informarea cetatenilor in problemele de interes ale comunitatii.

Multumesc executivului Primariei, precum si colegilor consilieri pentru sprijinul acordat in realizarea acestor obiective. De asemenea, multumesc mass-mediei locale pentru promptitudine si obiectivitate.
Doresc sa-i asigur pe cetatenii municipiului Bacau ca voi incerca sa le fiu mereu aproape, ca vor putea conta pe sprijinul meu in rezolvarea problemelor pe care le au. Le multumesc tuturor bacauanilor care au avut incredere in mine si ii incredintez ca regret faptul ca demersurile noastre nu s-au bucurat intotdeauna de rezultatele asteptate.


Consilier local,
Ilie Bîrzu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin