20.01.2011

Opriti genocidul bacauanilor !

Pe 4 ianuarie 2011, concentratia amoniacului in aer a fost de 16 ori mai mare fata de limita maxima admisa. Au urmat alte doua poluari. De trei ori, in trei saptamani!!! In prezent, Agentia pentru Protectia Mediului Bacau se pregateste sa emita autorizatia de mediu pentru Amurco. Inconstienta lor e maxima! Amurco trebuie oprit pana isi rezolva problemele tehnice. APM NU trebuie sa reautorizeze AMURCO! Daca autoritatilor nu le pasa de viata noastra si a copiilor nostri, noua trebuie sa ne pese! Doar protestul nostru comun poate opri ca Amurco sa primeasca autorizatie de mediu!


De 30 de ani, noi, bacauanii, inhalam amoniac de la combinatul de ingrasaminte chimice din oras. In tot acest timp, fostul CICh, actualul Amurco si-a desfasurat nestingherit activitatea. Pe 31 decembrie 2010, compania
avea termen de conformare pe normele de mediu. Conducerea combinatului s-a laudat ca a investit milioane de euro. Asa o fi, numai ca Amurco polueaza in continuare, iar halda de fosfoghips de la marginea orasului ramane tot radioactiva.  Haideti sa stangem semnaturi pentru asta!

Nicoleta Bichescu  a infiintat si o pagina de Facebook

Sursa foto: Contrasens, de unde mai gasiti si alte detalii

Si Desteptarea a sesizat ceata si spune ca : „Poluarea industriala este deosebit de nociva, in special pentru pacientul pulmonar, ne-a declarat dr. Gabriel Gavrila, medic pneumolog, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacau. Aceste fenomene le declanseaza, chiar si pacientilor cu afectiuni cronicizate, o exacerbare a simptomelor.” Acestia pot resimti o scadere a rezistentei la efort, o intensificare a episoadelor de tuse, precum si alte manifestari care le pot afecta activitatile si confortul. Medicii sunt categorici in ceea ce priveste conduita pacientilor."

4 comentarii:

  1. Voua va convine, sa opreasca sa inchida AMURCO.
    Dar se gandeste lumea cati someri or sa ramana, oamenii aia cu ce isi vor intretine familiile? Poate le da Dumnezeu servici. Dar e usor de altii sa zica cand au afaceri. Sa inchida...dar buzunarul meu e plin ce ma doare de aia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimeni nu doreste ca cineva sa ramana fara serviciu. Dar problema se pune altfel. La Amurco au mai ramas maxim 600 de oameni. In Bacau sunt 170 de mii si in localitatile din imprejurimea combinatului inca vreo cateva mii de oameni.

    Deci sunt poluati sute de mii de suflete, chiar si voi cei 600 de angajati.

    Si pana la urma ce folos au banii daca murim cu totii din cazua poluarii? Banii pe care ii luati, ii dati pe medicamente, in cel mai fericit caz.

    Trebuie gasita o solutie....

    RăspundețiȘtergere
  3. Noroc ca sunt in italia,roma ca de nu ma poluau si pe mine 1 pic.salutari de la roma.
    Stau in bacau pe alecu russo.)))))))))))))9

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin