27.01.2011

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane, editia a X-a, 24 februarie 2011

Locatia: Restaurant Parc
Partener: Erste Stiftung, Austria

Pe 24 februarie 2011, Gala Premiilor Comunitatii va implini zece ani. In tot acest timp s-a impus ca cea mai importanta Gala de strangere de fonduri pentru categoriile defavorizate si cel mai important eveniment de recunoastere a responsabilitatii sociale a companiilor din Bacau. An de an comunitatea bacauana a avut posibilitatea de a exprima prin intermediul Galei aprecierea si sustinerea pentru cei mai performanti dintre cei mai buni in domeniul implicarii si responsabilitatii sociale.


Organzatorii doresc sa transforme aceasta editie aniversara intr-un adevarat regal al implicarii si responsabilitatii sociale alaturi de premianti din ultimii 10 ani, personalitati si membrii marcanti ai comunitatii bacauane, dar si invitati din tara si strainatate.

Noutatea acestei editii a evenimentului este data de faptul ca vor fi invitati sa participe toti laureatii celor noua
editii de pana acum. Vor fi aplaudati la scena deschisa toti cei care in ultimii noua ani au pus umarul la dezvoltarea comunitatii locale si s-au implicat activ in rezolvarea problemelor acesteia. Firme, companii, ONG-uri sau institutii care s-au remarcat in ochii bacauanilor si au fost apreciati pentru activitatea lor de catre juriul impartial al Galei, vor fi din nou in centrul atentiei participantilor la eveniment.

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane din acest an se bucura de sustinerea unui partener de prestigiu din lumea ONG-urilor din Europa. Este vorba de Fundatia ERSTE (ERSTE Stiftung), una dintre cele mai importante organizatii care sustine activ proiectele de integrare sociala din Romania si intreg Estul Europei. In urma castigarii de catre FSC in 2009 a premiului Honorary Award in cadrul Galei Premiilor ERSTE pentru integrare sociala, intre cele doua organizatii s-a inchegat un parteneriat pe termen lung care vizeaza sprijinirea integrarii categoriilor defavorizate asistate de organizatia bacauana. Derularea in parteneriat a editiei din acest an a Galei este unul dintre momentele importante ale acestui parteneriat. Prin sprijinul financiar oferit de Fundatia ERSTE sunt acoperite cea mai mare parte a cheltuielilor de organizare ale Galei astfel incat toate fondurile colectate in cadrul evenimentului, vor fi folosite exclusiv pentru sustinerea programelor sociale, medicale si educationale ale FSC adresate unui numar de peste 16.000 beneficiari din judetul Bacau. Implicarea ERSTE Stiftung in editia din acest an a Galei va fi marcata de prezenta unor reprezentanti importanti din bordul fundatiei din Austria, dar si alti invitati din Romania si strainatate.
O alta noutate a editiei a X-a este locatia de desfasurare.

Gala va avea loc la Restaurantul Green Parc cu incepere de la orele 18:00 si este conceputa dupa modelul tipic al unui eveniment monden. Evenimentul va dura aproximativ 4 ore şi va fi structurat pe doua momente: cocktailul de recepţie şi cina festivă, care va cuprinde momente de divertisment, reprezentaţii artistice, licitaţii, tombola şi alte surprize.


Un obiectiv important al Galei Premiilor Comunitatii Bacauane il reprezinta strangerea de fonduri pentru sustinerea financiara a programelor derulate de Fundatia de Sprijin Comunitar. La fel ca si in 2010 principalele programe care vor fi sustinute cu ajutorul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane editia 2011 sunt:
- Clubul cu Lipici, 5 centre educationale care ofera servicii educationale pentru 500 de copii defavorizati din zona rurala Podu Turcului si aproximativ 60 de copii provenind din familii sarace din Bacau;
- Servicii de ingrijire si asistenta medicala la domiciliu pentru batrani si persoane imobilizate. In anul 2010 FSC a oferit astfel de servicii gratuit unui numar de peste 1200 de batrani in judetul Bacau iar cererea este in continua crestere.

In acest scop sunt invitati sa ia parte la eveniment si reprezentanti ai mediului de afaceri bacauan si national, care vor contribui cu sponsorizari financiare pe trei nivele: Sponsor de Diamant care sunt si sponsorii principali ai Galei, Sponsori de aur si Sponsori de argint si doua pachete de sponsorizare pentru firmele mici si mijlocii. Deasemenea toti cei prezenti vor avea ocazia sa ofere donatii si sponsorizari si in cadrul diferitelor momente ale evenimentului.

Invitam asadar toti oamenii de afaceri din Bacau sa ni se alature si sa participe la Gala Premiilor Comunitatii Bacauane contribuind astfel la imbunatatirea vietii semenilor nostri aflati in nevoie. Cei care doresc detalii sau sa se inscrie pentru participare sunt invitati sa ne contacteze la tel. 0234.58.56.58 sau sa viziteze site-ul www.fsc.ro.

 Activitati 2010:

In ciuda contextului socio-economic dificil prin care a trecut tara noastra in 2010, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau a reusit sa obtina numeroase realizari, sa creasca numarul beneficiarilor directi (de la 10.098 persoane in 2009 la 16.166 in 2010), sa obtina recunoastere nationala si sa ofere locuri de munca la 120 persoane.

Toate acestea s-au realizat cu sprijinul dumneavoastra al nenumaratilor sponsori, finantatori, suporteri si sustinatori drept pentru care va multumim inca o data si dorim sa va aducem la cunostinta principalele puncte de reper ale anului ce s-a incheiat.
Cea mai mare realizare pentru 2010 o constituie acordarea de servcii directe la 16,166 persoane prin 120 angajati. 78% dintre beneficiarii nostri provin din zone rurale (in special din estul judetului Bacau), 39.64% sunt copii, 35.81% sunt varstnici si 24.55% sunt adulti.

Aceste rezultate au fost apreciate si recunoscute la nivel local, national si international:

Retrospectiva anului 2010:
• Ianuarie: am lansat filmul dedicat activitatilor din zonele rurale, finantat din fonduri oferite de Guvernul Norvegiene. Filmul poate fi vizionat pe site-ul: www.ruralestbacau.ro
• Februarie: a IX-a editie a Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, a reunit 200 participanti din cadrul societatii civile si personalitati, cum ar fi Excellenenta Sa Ambassadorul Norvegiei in Bucuresti, Dl. Øystein Hovdkinn;
• Aprilie : Centrul de Zi pentru varstnici “Dr. Stefan Ciobanu” a sarbatorit 8 ani de activitate. In fiecare an, centrul a crescut si a dezvoltat multe proiecte interesante. Peste 500 varsnici din Bacau au benenficiat de serviciile centrului, unii dintre ei ramanand prieteni de incredere de la inceput.
• Mai: Gala Voluntarilor Bacau – o sarbatoare dedicata tuturor celor care cu generozitate s-au implicat in cauze sociale in folosul comunitatii. Principalul obiectiv al galei a fost promovarea conceptului de voluntariat in comunitate, sa sensibilizeze publicul asupra acestui fenomen, si nu in ultimul rand, sa motiveze voluntarii in activitatile lor
Voluntarul Anului 2010 in judetul Bacau a dedicat 1000 de ore activitatilor FSC!
• Mai: deschiderea oficiala a Centrului Comuniar Motoseni: centrul, o cladire de doua etaje complet renovata si utilata de FSC, ofera servicii pentru copii, tineri si varstnici dintr-o comunitate dezavantajata.
• Mai: Campania 2 % a reusit obtinerea a aproximativ 94.500 lei colectati din orientarea a 2% din impozit catre FSC, de la membrii comunitatii.
• Mai 2010: FSC a primit premiul pentru cel mai bun proiect de dezvoltare economica si sociala in Romania “Servicii integrate in Zona Podu Turcului” in cadrul Galei Societatii Civile - proiect care promoveazsa si recunoaste activitatea sectorului non-profit in Romania.
• Iunie: Reteaua Impreuna a organizat o intalnire regionala si o sesiune de training impreuna cu Muzika in Romania, pentru 100 persoane in Bucuresti. Intalnirea a abordat tematica terapiilor dedicate persoanelor cu autism din Romania.
• Iulie si August: a VI- a editie a Scolii de Vara in zone rurale. Anul acesta a fost o editie de mare succes. In cifre, aceasta editie a insemnat participarea a 40 voluntari FSC, 35 voluntari englezi si peste 800 copii din Stanisesti, Vultureni, Podu Turcului, Motoseni, Rachitoasa si Tatarasti.
• Septembrie: am reusit sa facilitam accesul a 65 tineri din zone rurale defavorizate la educatia liceala. Alti 550 copii au primit rechizite si uniforme scolare gratie campaniei „Ajuta-l sa mearga la scoala”.
• Octombrie: am organizat conferinta internationale “Servicii Medicale si sociale in Romania rurala: nevoi si solutii” in Bucuresti. Conferinta a reunit 150 reprezentanti ai factorilor de decizie, furnizori de servicii, personal din servicii medicale si sociale.
• Octombrie: am organizat seminarul regional „Formarea abilitatilor de viata independenta pentru tineri din zonele rurale pentru integrarea acestora in viata de liceu”.
• Noiembrie 2010 : FSC este ONG-ul Numarul Unu in domeniul Educatiei in Romania! Premiul a fost decernat la ceremonia organizata de Fundatia Dinu Patriciu in Bucuresti pe 3 Noiembrie, la Gala Premiilor pentru Educatie 2010. 
• Decembrie: 1.440 copii si 300 varstnici au primit cadouri de Craciun de la numerosi sponsori si sustinatori, persoane fizice sau companii, in cadrul diverselor campanii de Craciun.
• Decembrie: peste 250 beneficiari, angajati, voluntari si suporteri au participat la o sarbatoare speciala la sfarsit de an, eveniment cu muzica, poezie si colinde de Craciun, care a avut loc pe frumoasa scena a Ateneului din Bacau

Sponsorii anului:

Aerostar; Agvila International; Arcada Servicii Generale; Banca Economcoop; Clinica Palade; Cybernet Autocenter; Doell Impex; Electric Plus; Eug Prod; Europrod; Generali Asigurari; Grup Hotelier Decebal; Logotip; Malp SRL Moinesti; Neocon SRL; Nick Mans; Omega BC; Opticlass; OTP Bank; Pfizer Romania; Pograna; Rotary Club; Scut SA; Semplice SRL; Social Assistance Consulting; Trust Incom Moinesti; Unicredit Tiriac; Valex International; Grafit Invest; Lions Club;
Multumiri speciale Mos Craciunilor: Angajatii de la Petrom Bucuresti, Eurofarm Distributie, GTS Telecom, BRD Bacau si Bucuresti, Auto Moto Invest, Estrade, Velvet Com, Dedeman, Raiffeisen Bank Bacau, Credit Europe Bank, Curtea de Apel, Tribunalul si Judecatoria Bacau, Baroul Avocatilor, Grafit Invest, Scoala Americana Bacau, Romtelecom Bacau, Aliantz Tiriac Bacau, Rehau, Fan Courier, Prefectura si Consiliul Judetean Bacau, colegiile Vasile Alecsandri, Henri Coanda, Pedagogic si Anghel Saligni.
Multumiri persoanelor fizice care au contribuit in 2010: Roxana Pascariu, Anca Mardare, Roxana Sonia Hantescu, Lucian Mugurel Florea, Mihaila Petrica, Ionut Mihaila, Ion Damian, Ana Marchis, Luminita Floroiu, Nicu Miclaus, Oana Chelaru, Vasile Olaru, Gabi Gritcu, Vasile Magirescu, Catalin Dociu, Mihai Banu, Carmen Rau, Adela Neacsu, Stefan Sorin Marius, Gabriela Ristea (Julio Iglesias), Costin Lichi, Mariana Pastarnac, Stelian Bejan

Un comentariu:

LinkWithin