13.01.2011

Continua lucrarile de aparare pe raul Siret

In urma inundatiilor din anul 2010, Administratia Bazinala de Apa Siret a propus executarea a doua lucrari de aparare impotriva inundatiilor pe raul Siret, in zona comunelor Saucesti si Negri, judetul Bacau.
Pentru primul obiectiv, “Lucrari de indiguire mal drept rau Siret pe tronsonul Serbesti, Siretu, Schineni, Saucesti, Holt, judetul Bacau”, s-a alocat de la Fondul de Mediu, prin HG 638/2010, suma de 25 milioane de
lei, dintre care 14 milioane in 2010 si 11 milioane in 2011. Lucrarea consta in indiguiri pe o lungime de 15.750 metri lineari, consolidari de mal pe o lungime de 1.710 metri si corectari de albie minora pe o lungime de 1.310 metri. Digul este executat din pamant compactat, cu inaltimea medie de 2,18 metri si latimea coronamentului de 4 metri. Pana in acest moment a fost finalizata constructia digului, urmand a fi realizate finisarile (imbracare cu pamant vegetal si inierbare). De asemenea, s-au realizat corectarile de albie minora in zonele Serbesti si Schineni.

Pentru anul acesta ramane a se realiza atat subtraversarile cu conducte pentru evacuarea apelor pluviale din incinta indiguita, cat si consolidarile de mal pe albia veche a raului Siret.
Pentru cel de al doilea obiectiv, “Indiguirea malului stang al raului Siret in zona localitatilor Negri si Prajesti, judetul Bacau”, s-au alocat, prin HG 942/2010, 8 milioane de lei din Fondul de Mediu. Lucrarea consta in indiguiri pe o lungime totala de 8283 metri. Digul este executat din pamant compactat, cu inaltimea medie de 2,01 metri si latimea coronamentului de 4 metri. Pana in prezent, digul a fost ridicat in intregime, urmand a se realiza finisarile si subtraversarile.

„Datorita eroziunilor, in special pe malul drept, cursul raului Siret s-a apropiat foarte mult de zonele locuite. Prin realizarea digului din zona Saucesti-Holt, zona aferenta malului stang a ramas fara linie de aparare, fiind necesara executarea in regim de urgenta a unui dig in zona Negri-Prajesti. Cele doua lucrari practic se completeaza una pe cealalta”, a declarat Emil Vamanu, directorul Administratiei Bazinale de Apa Siret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin