18.01.2011

1000 de lebede in Bacau

Pe 15 ianuarie 2011 Centrul Regional de Ecologie Bacau a realizat un recensamant al lebedelor care ierneaza pe lacurile de pe raul Bistrita si raul Siret, pe teritoriul Judetului Bacau. Numaratoarea a fost realizata simultan pe lacurile Garleni, Lilieci, Bacau, Galbeni, Racaciuni si Beresti. Au fost observate un numar de 938 de lebede, din speciile lebada de iarna si 384 ex. si lebada de vara (cygnus olor) – 554 ex.
Cele mai multe exemplare au fost observate pe lacurile de pe raul Bistrita, astfel: lacul Garleni – 261 ex., lacul Lilieci – 259 ex. si lacul Bacau – 222 ex.


IMG_3971


In zona lacului Galbeni, golit in 2006, nu au fost observate lebede.
Pe Siret au fost observate 93 ex. in zona lacului Racaciuni si 103 ex. in zona lacului Beresti.
Monitorizarea nu a acoperit cursul raului Trotus, cursul Siretului intre Oniscani si Furnicari, precum si Bistrita pe sectorul Buhusi – Racova, estimandu-se in consecinta faptul ca au fost numarate aproximativ 80% din lebedele din judet.

http://cre.naturabacau.ro/?p=873

2 comentarii:

  1. salut ...am o rugaminte la tn ...poti sa faci poze cum se strica fabrica ASCO din cartierul Bistrita Lac? am vazut ca au inceput lucrarile pentru magazinul Cora ! ar fi interesante niste fotografii de pe un bloc !! multumesc....mult succes !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare. De anul trecut am programat sa fac poze la Asco.....dar inca nu am avut timp. Promit sa fac poze cat mai repede posibil. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin