25.01.2011

Stadiul lucrarilor la Parcul Olimpic din Bacau (Update)

24 ianuarie 2011


In luna decembrie a acestui an, ar trebui sa fie finalizate lucrarile la un nou parc si anume Parcul Olimpic.
Noul spaţiu verde se va întinde în zona unde se află Bazinul Olimpic de Înot, Sala Sporturilor şi Sala de Atletism, pe terenul care a mai rămas în proprietatea municipiului.


Municipalitatea îşi doreşte ca lucrările la noul parc să fie finalizate la venirea iernii, pentru a se organiza aici sărbătorile de iarnă, cu un concert în aer liber.

Parcul se va întinde pe trei hectare de teren , scrie Ziarul de Bacău şi aici se vor amenaja suprafeţe specifice pentru jocurile de copii, un teren de sport multifuncţional, un teren de minifotbal cu gazon artificial şi nocturnă, mese cu bănci pentru jocuri statice, preferate de vârsta a treia, ca şahul sau tablele. În parc se vor mai regăsi o pistă şi parcaje pentru biciclete, terenuri de tenis, o platformă în aer liber pentru fitness, bănci, coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat, se va construi o fântână multifuncţională care iarna, prin instalaţiile de refrigerare montate, va putea fi folosită ca patinoar în aer liber. Noutatea va fi pentru iubitorii de animale, pentru că parcul va avea o porţiune destinată plimbării patrupedelor. O alee de promenadă va face legătura cu strada Pictor Aman. În parc se vor planta 500 de arbori şi o mie de arbuşti.

2 comentarii:

  1. ar vrea ai dar nu cred ca termina

    RăspundețiȘtergere
  2. vom vedea la sfarsitul anului cat au realizat din ce au spus. totusi cam aproape de parcul Cancicov.in alte zone mai putin centrale s-au amenajat parcuri?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin