21.05.2009

Din Muzeu in Restaurant, sau de la Ion Borcea la Michele

Imi amintesc si astazi cum cu multi ani in urma (peste 10), mergeam cu clasa la fostul Muzeu de Stiinte ale Naturii ''Ion Borcea''. Copil fiind eram impresionat de obiectele expuse si de colectiile si insectarele prezentate. Timpul a trecut si legile s-au schimbat. Cladirea a fost retrocedata si muzeul mutat. Facea parte din copilaria generatiei mele.
Dar as vrea sa las nostalgia la o parte, numai ca nu am toate motivele necesare. Colectiile muzeului de stiinte ale naturii stau ascunse in incaperile actualului muzeu din Parcul Cancicov. Se asteapta mutarea bibliotecii pentru a elibera locul pentru expunerea colectiilor.
Revenind la cladirea actuala a fostului muzeu, nu as putea spune nimic rau. Legile sunt legi,si trebuie respectate. Sediul a fost modernizat si in momentul de fata este Pizzerie-Restaurant. Un loc dragut si boem. As putea spune ca inspira un oarecum aer burghez.
Iubitor de Bacau, nu puteam sa las neobservate tablourile cu ''Bacaul de altadata '' care decoreaza peretii localului. Cred ca asta apreciez cel mai mult la acest loc pe langa curatenie, si spatiul separat pentru nefumatori. Si ca o mica paranteza ''La Michele'' se citeste asa cum se scrie.

Mai jos 2 poze cu cladirea din timpul muzeului si astazi.


2 comentarii:

  1. Nu era normal ca proprietarul de drept al cladirii sa intre in posesia acesteia si sa o foloseasca cum doreste?
    Cladirea arata foarte bine acum; la fel si restaurantul. Pacat de servirea de kko!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...''Revenind la cladirea actuala a fostului muzeu, nu as putea spune nimic rau. Legile sunt legi,si trebuie respectate. Sediul a fost modernizat si''...

    Eu asta am spus, cine a spus ca nu poate sa faca ce vroia?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin