18.02.2020

Parc Atletic pe locul Stadionului Municipal

Consilierii județeni vor vota construirea unui parc atletic pe locul fostului stadion municipal. 
Inițiatorii consideră că, investiția unui asemenea parc în plina zona centrala a Bacăului va avea numeroase beneficii pentru comunitatea băcăuană, sub mai multe planuri:

-urbanistic, sportiv, social și, nu în ultimul rând, economic.
Mai mult, recuperarea respectivului teren, în funcțiunea sa inițială, aceea de amenajare sportivă destinată publicului larg, va conduce la creșterea apetitului băcăuanilor pentru sport și la relansarea fenomenului de sport de masa în oras.
În proiectul de hotărâre se prevede ca drepturile și obligațiile părților asocierii vor fi aprobate ulterior, prin hotărâri adoptate de autoritațile deliberative locale implicate, precum și faptul că pentru realizarea obiectului asocierii contribuția fiecărei părți implicate este după cum urmeazâ:
    1. Județul Bacău – va asigura finanțarea necesară realizării obiectului și asocierii;
    2. Municipiul Bacău – va pune la dispozitie terenul necesar realizării obiectului asocierii, liber de orice sarcini, va asigura demolarea construcțiilor existente și se va îngriji de obținerea oricăror taxe/avize/autorizații.
Reconversia zonei pe care în prezent se află fostul stadion municipal, într-un parc de atletism cu funcțiuni multiple, spatii verzi și de promenada înseamnă a reda circuitului urbanistic o zona în prezent în paragină.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin