15.01.2020

Practică fără frontiere pentru elevii Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny”

Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” din Bacău și-a asumat misiunea de a pregăti tinerii pentru ritmul accelerat al schimbării în societatea în care trăim şi de a le oferi acestora abilitatea de integrare şi de aplicare a informaţiilor dobândite dezvoltându-le, pe lângă competenţele cheie, competenţe cross-curriculare şi transversale.

Consecvent cu misiunea asumată, în anul 2019 unitatea de învățământ a scris și a câștigat proiectul Erasmus+,mobilități VET, (cu nr.2019-1-RO01-KA102-062691), Practică fără frontiere!

Acest proiect va oferi posibilitatea formării şi dezvoltării competenţelor profesionale şi personale a 55 de elevi din cls. a X-a, învățământ profesional, pentru toate cele 8 calificări existente în școală din domeniile Mecanică, Construcții, instalații și lucrări publice și Fabricarea produselor din lemn.

Obiectivul proiectului este de a consolida pregătirea profesională a elevilor într-un mediu de lucru cu dotări moderne specifice domeniilor de calificare, care să-i ajute să dobândească competențe în concordanță cu standardele europene și să le faciliteze dezvoltarea personală, incluziunea socială, cetățenia activă și inserția profesională.

Proiectul cuprinde două fluxuri de mobilități ce se vor desfășura la partenerii europeni din proiect, astfel:

Fluxul 1 se va desfășura în orașul Sevilla, Spania și va pregăti 30 de elevi, timp de 2 săptămâni, in calificările mecanic-auto, mecanic aeronave, lăcătuș construcții structuri aeronave și confectioner tâmplărie de aluminiu și mase plastice.

Fluxul 2 se va desfășura în orașul Barcelos, Portugalia și va pregăti 25 de elevi, timp de 2 săptămâni, in calificările operator la mașini cu comandă numerică, zidar-pietrar-tencuitor, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și tâmplar universal.

“Pe lângă competențele profesionale, elevii îşi vor dezvolta iniţiativa şi disponibilitatea în abordarea unor sarcini variate de lucru, îşi vor accentua atitudinea pozitivă faţă de muncă prin responsabilizare, seriozitate şi implicare în activităţile zilnice, vor conştientiza impactul pozitiv al stagiului asupra propriei vieți sociale și profesionale. Datorită comunicării în limba engleză elevii îşi vor dezvolta competenţele lingvistice prin largirea vocabularului şi prin creşterea încrederii în sine de a purta o conversaţie în această limbă. Parcurgerea acestor stagii va duce la dezvoltarea unui set de valori europene asociate cu ideea cetăţeanului european care ii va ajuta să se integreze mai uşor pe o piată acerbă a muncii” a declarat directorul liceului și coordonatorul acestui proiect, prof. Crisalinda Nona Irimia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin