25.02.2020

FARM THE CITY un proiect Erasmus plus pentru o viata sanatoasa

Şcoala Gimnazială „Dr. Al. Safran” Bacău si Asociatia pentru Educatie si Formare ASEF Bacau finalizeaza un proiect de suflet, drag noua, Proiectului Erasmus plus ,,Farm the City”.
Farm the City este un proiect care are ca obiectiv principal să dezvolte motivatia la elevi cu pentru hrana sanatoasa, interesul pentru a invata cum se cultiva legumele in spatiile din oras si cum sa aprecieze munca agricultorilor si efortul lor de a ne oferi hrana naturala sanatoasa.
Institutiile partenere in acest proiect sunt:
  • PRISMS MALTA- coordonator
  • MALTA COLLEGE OF ARTS SCIENCE AND TECHNOLOGY
  • MARIA REGINA COLLEGE MALTA
  • SCOALA GIMNAZIALA ,,DR. ALEXANDRU SAFRAN’’ BACAU
  • ASOCIATIA PENTRU EDUCATIE SI FORMARE ASEF BACAU
  • ARSUZ KAYMAKAMLIGI TURCIA


Institutia coordonatoare Prisms a oferit expertiza în domeniul educației nonformale și a dezvoltat in acest proiect un produs final reprezentat de site web care va avea la o audiență mai largă si o aplicatie FARM the CITY care se poate descarca de pe orice android la adresa: https://play.google.com/store/apps/details.
Pe de altă parte, Institutul de Științe Aplicate MCAST - Centrul pentru Agricultură, Acvatică și Științele Animalelor si-a folosit expertiza pentru a-i învăța pe elevi cum se cresc propriile culturi și să împărtășească alte cunoștințe legate de legumicultura.

Elevilor li s-au oferit, pachete de informatii necesare pentru a putea planta legumele în propria curte și balcoane. Prin urmare, impactul nu se limitează doar la școli, ci este proiectat să depășească școlile și să ajungă și la familii si comunitate.
Acest proiect a fost planificat pe o durată de 24 de luni.

Instrumentul de diseminare creat este un spatiu web, în care publicul să poată vedea ce culturi au realizat elevii nostri și să crească conștientizarea modului în care putem fi mai sustenabili, chiar și în mediul urbane, prin utilizarea mai bună a spațiilor disponibile.

Acest web-site ofera informațiile necesare cu videoclipuri și instrucțiuni animate pe care elevii și publicul larg le pot utiliza pentru a planta legumele specifice zonei, in balcon, pe acoperisul locuintei, in orice spatiu liber si disponibil, si speram noi, motivatia de a începe sa gandeasca propria grădină de culturi.

Activități prevăzute în acest proiect:
- Lansarea proiectului
- Ateliere în școli
- Ateliere în ONG
- Targul de toamna- deschis publicului
- Doua reuniuni transnaționale
- Introducere pe site și aplicație
- Închiderea proiectului.

,,Acest proiect a aut un puternic caracter practic si ne-a oferit posibilitatea de a lucra impreuna o scoala si un ONG, lucru care nu este foarte obisnuit pentru comunitatea noastra educationala.

Ideea derivată din cel de-al șaptelea plan de acțiune pentru mediu (EAP) emis de Comisia uropeana în cadrul obiectivelor UE 2020 este initierea parteneriatelor dintre ONG-urile și școlile care împreună cu entitățile publice sa ofere tinerilor, in special, cunoștințele despre agricultură si rolul unei agriculturi ecologice in orase, interes care s-a pierdut din cauza urbanizării. Se estimează că 80% din cetățenii din UE vor trăi în orașul sau în apropierea orașului până în 2025 si de aceea este nevoie sa invatam cum sa folosim fiecare bucata de pamant din zona urbana, cum sa oferim tinerilor sansa de a indragi pamantul si de a reveni fie ca hobby, fie care viitoare meserie la cresterea plantelor si la hrana sanatoasa.

Ultima reuniune de proiect va avea loc in perioada 24-28 Februarie in Malta si vor participa Irina Carmen Vrinceanu director Şcoala Gimnazială „Dr. Al. Safran” Bacău si Mihaela Cojocaru, Presedinte Asociatia pentru Educatie si Formare ASEF Bacau.

Vom reveni cu informatii si exemple de bune practici la Seminarul Farm de City, care se va desfasura in luna martie 2020.” a declarat Prof. Dr. Mihaela Cojocaru, Presedinte Asociatia pentru Educatie si Formare ASEF Bacau.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus +. Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin