08.02.2019

SAPTAMANA ERASMUS PLUS LA BACAU

In vacanta intersemestriala a elevilor, institutiile de educatie din Bacau au fost gazda unor evenimente Erasmus plus KA1 internationale.
Astfel, saptamana a debutat cu Conferinta internationala ,, Building a positive school culture” la care au participat profesori, directori si inspector din Italia si Turcia precum si profesori universitari din Chisinau.


Panelul a avut invitati de marca in viata educationala a Bacaului. In partea a doua a conferintei s-au prezentat metode si bune practice din tarile partenere privind reducerea stresului si a fenomenului de burnout in scoala: Mindful si Ikigai.
Conferinta a fost organizata de Asociatia pentru Educatie si Formare in colaborare cu Central de formare ,,Sanity”, gazda evenimentului. Incepand de luni, pe parcursul acestei saptamana a avut loc Cursul de formare structurat ,,Digital competences for students inclusion” organizat la Bacau de Asociatia pentru Educatie si Formare la care participa profesori de la scoala Don Bosco Taranto- Italia, Turcia si Romania.


In paralel, Scoala Gimnaziala ,,Dr. Al. Safran” si Liceul Tehnologic ,, Anghel Saligny” sunt gazde
pentru 11 profesori si directori din orasul Konya- Turcia, in cadrul proiectului Erasmus plus KA101 ,,METHODS OF PROFESSIONAL BURNOUT PREVENTION FOR TEACHERS”.
Participantii la aceste evenimente au in program activitati de formare, discutii cu directorii si cadrele didactice din scolile gazda, consilieri scolari, elevi si parinti, intalniri cu reprezentanti din comunitatea locala si vizite culturale la Observatorul Astronomic Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău, la Universitatea Al. Ioan Cuza” Iasi.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin