27.07.2017

La Ferma lu’ Chiriac

Daca mai tineti minte filmul Dallas, si daca pastram proportiile, cam ceva de genul se afla la 15 minute de Bacau, in satul Radomirești. Un baner mare sustinut de doi stalpi te anunta ca intri pe domeniile ” Lu’ Chiriac” . Intamplarea face ca il cunosc de domnul Chiriac de vreo 20 de ani. Ba din prietenii, ba din politica sau administratie.

Ferma de vaci cu lapte de la Radomirești are acum un sediu administrativ nou. Noua clădire de birouri, modernă, spatioasa, cu sala de
sedinte si dotata la zi, a fost inaugurată. Alaturi de familia Chiriac au fost alaturi vechi prieteni din administratie, politica sau afaceri, reprezentanți ai  instituțiilor agricole ale județului si nume grele din agricultura.

 Zicala ca ”Omul sfinteste locul” se potriveste. Si nu ma refer doar la slujba de sfintire, ci si la munca si eforturile depuse de a restaura si a investi pe acele meleaguri.

Sunt peste 700 de capete, majoritatea Vaci Holstein, ce dau peste 30 de litri pe cap. Exact ca in reclama cu ”neam de gospodari”, experienta si cunostintele adunate de zeci de ani, si-au spus cuvantul.

Se spune ca ”cine se aseamana, se aduna” si nu intamplator este vecin cu Familia Lecca, ce locuieste in Conacul Lecca, monument istoric de prin 1895.

Investitiile vor continua, in special in grajduri. Ferma dateza de prin anii 1960, iar privatizarea s-a produs la inceputul anilor 2000.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin