02.06.2017

Ajutor pentru sport din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Un număr de 80 de elevi din municipiul Bacău, proveniți din familii cu venituri modeste, au primit în dar echipament sportiv din partea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, la finele proiectului instituțional ”Ajutăm copiii să joace fotbal”.


Desfășurat pe parcursul lunii mai în municipiul Bacău, pe două zone (Nord și Sud), proiectul a constat în organizarea unui minicampionat de fotbal la care au participat copii cu vârstele între 10-12 ani de la opt școli din localitate. Finala competiției s-a desfășurat la Școala ”Georgeta Mircea Cancicov”, miercuri, 31 mai, începând cu orele 9.00, eveniment urmat de premierea tuturor celor
implicați. Pe lângă tricouri și șorturi, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, preotul protopop Costică Busuioc, a oferit copiilor diplome, medalii și dulciuri.

 Entuziasmul copiilor și sentimentul bucuriei de pe chipurile lor au fost câteva din consecințele acestui demers al Bisericii. Prin susținerea și derularea acestui program, inclus în proiectul eparhial ”Jocurile copilăriei pentru minte, suflet și trup”, dorește să ajute, să încurajeze și să responsabilizeze tinerii cu sau fără posibilități materiale, să comunice unii cu alții, să înțeleagă importanța implicării active în viața comunității și a Bisericii.

”Ajutăm copiii să joace fotbal” a fost realizat de Sectorul Tineret și Mass-Media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Bacău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, prin inspectorul de specialitate Educație Fizică și Sport, și Asociația Județeană de Fotbal Bacău.

Alături de reprezentanții eparhiei, coordonatori ai proiectului au mai fost prof. Gheorghe Rață, inspector școlar, și prof. Olteanu Marcela de la Colegiul Național ”Ferdinand”.
Elevii care au luat parte și s-au implicat în acest proiect provin de la Şcoala Gimnazială ”Octavian Voicu” (prof. Cojocaru Cristiana), Școala Gimnazială ”Domnița Maria” (prof. Zaharia Otilia), Școala Gimnazială ”Alexandru Șafran” (prof. Vrânceanu Irina), Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” (prof. Uricaru Doina), Școala Gimnazială ”Miron Costin” (prof. Patrichi Iulian), Școala Gimnazială ”Mihai Drăgan” (prof. Raţă Adrian), Școala Gimnazială ”George Bacovia” (prof. Mavrichi Sergiu) și Școala Gimnazială ”Constantin Platon” (prof. Ştefancu Alina).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin