14.03.2017

Doua scoli bacauane sunt gazdele proiectului Erasmus Plus KA1

SCOALA GIMNAZIALA ,,DR. ALEXANDRU SAFRAN” BACAU si  SCOALA GIMNAZIALA ,,Al. I. CUZA” BACAU - gazdele proiectului Erasmus Plus KA1 


,,HAND BY HAND WITH EUROPE IN TEACHING ENGLISH”

             Doua scoli din municipiul Bacau vor fi pentru o saptamana gazdele proiectul Erasmus Plus KA1   ,,HAND BY HAND WITH EUROPE IN TEACHING ENGLISH”.
Cinci profesori de limba engleza si directorul departamentului de proiecte europene din Inspectoratul scolar Konya- Turcia, dl prof. Eyyup Akinci vor participa la activitatile de jobshadowing din scolile gazda, dar si la activitati culturale si vizitarea unor institutii importante din Bacau.


           SCOALA GIMNAZIALA ,,DR. ALEXANDRU SAFRAN” BACAU si  SCOALA GIMNAZIALA ,,Al. I. CUZA” BACAU au fost alese ca exemple de bune practici pentru proiectarea
si implementarea la orele de limba engleza a celor mai eficiente metode si instrumente specifice predarii acestei discipline in invatamantul primar si gimnazial.


        Activitatea de  jobshadowing se va axa pe observarea si identificarea metodelor si instrumenete folosite de profesorii din Romania  pentru identificarea metodelor de îmbunătățire a  abilităților de scriere, citire si ascultare in limba engleza ale elevilor.
Un alt obiectiv al acestui parteneriat il reprezinta cunoasterea reciproca a sistemelor educationale din cele doua tari, managementul scolilor partenere si identificarea nevoilor institutionale comune pentru proiecte Erasmus plus in viitor.

       Prima zi a mobilitatii a debutat la Inspectoratul  Scolar Judetean Bacau, unde echipa din Turcia a fost primita de dna Inspector General Ida Vlad, doamna Insp General Adjunct Anca Egarmin si dna Inspector pentru Proiecte europene Anamaria Rotaru. Activitatea din aceasta dimineata s-a finalizat la Palatul copiiilor unde au fost prezentate materiale despre cele doua tari partenere. La aceasta activitate au participat elevi de la Scoala Gimnaziala ,, AI. I. Cuza” Bacau insotiti de  doamna dir adj. Anca Seres, profesori de la Scoala Gimnaziala ,, Dr. Al. Safran” Bacau si dna Nela Dumea- director la  Palatul copiilor Bacau.

       Activitatile au continuat cu vizita celor doua scoli partenere, unde echipa din Turcia a fost primita cu caldura si bucurie de directorii scolilor, de elevi si profesori si s-au stabilit activitatile la clasa din aceasta saptamana.

        ,,Consideram ca acest proiect Erasmus Plus reprezinta o oportunitate de valorizarea a rezultatelor muncii profesorilor si elevilor din cele doua scoli gazda, dar si o provocare pentru a internationalizare si cresterea dimensiunii europene a actului de educatie.


Multumim inspectoratul scolar Konya pentru ca a ales Romania, Bacau si scolile nostre ca exemple de bune practice si parteneriat educational. Speram ca acesta va fi inceputul unei colaborari intre institutiile partenere in proiecte europene viitoare”
- a declarat prof. dr. Mihaela Cojocaru, coordonatorul proiectului in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin